Головна » 2019 » Листопад » 18 » СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ
15:45
СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

14 листопада 2019 року відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань міської ради на базі КЗ «Середня загальноосвітня школа №35» (директор  Бичко С.І.) відбувся семінар-практикум для соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти міста за темою «Застосування тренінгових технологій в роботі з учнями девіантної поведінки».

Методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань   Чобанян С.О. ознайомила учасників семінару з актуальністю обраної теми.

Соціальний педагог закладу Захарова І.С. поділилася досвідом застосування тренінгових технологій у роботі з учнями девіантної поведінки. Продемонструвала один із методів роботи з батьками на прикладі соціального ролику «Батьки та діти…. Таке собі вічне питання…», знятого представниками шкільної ради «Лідер» для використання на  батьківських зборах.

Різнопланово було представлено практичний блок семінару. Соціальні педагоги стали учасниками круглого столу «Шляхи впливу на підлітка з девіантною  поведінкою», на який було запрошено практичного психолога, маму підлітка, який мав проблеми з поведінкою,  та головного спеціаліста-юрисконсульта служби у справах дітей КМР Михлик К.В. Соціальні педагоги отримали відповіді на актуальні питання про шляхи впливу на підлітків з девіантною поведінкою.

Корисний досвід отримали запрошені під час тренінгу «Побудова позитивної життєвої перспективи підлітка», який провела Кішнікова С.В., старший викладач кафедри виховання, культури здоров’я, професійної та позашкільної освіти КЗВО «ДАНО».

Усі присутні мали можливість отримати практичні навички використання інтерактивної дошки у роботі соціального педагога. Складали алгоритм протидії агресії та насильства, виокремлювали ознаки дружніх, недружніх та небезпечних компаній, з’ясовували причини на наслідки віктимної поведінки підлітків, розробили пам’ятку дій у нестандартних ситуаціях під час тімбілдінгу з елементами тренінгу «Підліткові компанії»  та міні-тренінгу «Протидія торгівлі людьми».

На станціях квест-гри «Я зможу тебе зрозуміти!» учасники семінару виконували інтелектуальні завдання на швидкість, використовуючи інтерактивні дошки із залученням інтернет-сервісів в освітньому просторі Learning Apps і Мapillary.

Переглядів: 194 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar