Головна » 2019 » Грудень » 18 » СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ВИХОВАТЕЛІВ ГПД «ТВОРЧИЙ ПОТЕНЦІАЛ ВИХОВАТЕЛЯ ГПД ТА ЙОГО РОЛЬ У ВИХОВАННІ ПОЗИТИВНОЇ МОТИВАЦІЇ ШКОЛЯРІВ ДО НАВЧАННЯ»
13:55
СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ВИХОВАТЕЛІВ ГПД «ТВОРЧИЙ ПОТЕНЦІАЛ ВИХОВАТЕЛЯ ГПД ТА ЙОГО РОЛЬ У ВИХОВАННІ ПОЗИТИВНОЇ МОТИВАЦІЇ ШКОЛЯРІВ ДО НАВЧАННЯ»

17 грудня 2019 року на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 19» Кам'янської міської ради проведено міський семінар-практикум для вихователів груп продовженого дня з теми: «Творчий потенціал вихователя ГПД та його роль у вихованні позитивно мотивації школярів до навчання».

Перед початком семінару Сухракова Л.Ф., директор закладу загальної середньої освіти № 19, презентувала напрямки роботи педагогічного та учнівського колективу.  Гріднєвська Г.О., заступник директора з навчально-виховної роботи початкової школи, ознайомила усіх присутніх зі шляхами розвитку  творчого потенціалу вихователя ГПД в умовах реалізації Концепції  Нової української школи.

Семінар проходив у формі квесту, де кожен вихователь зміг відчути себе дитиною.  Корисним доробком для вихователів ГПД  стала творча майстерня «Декоративно прикладне мистецтво як засіб підвищення комунікативних компетенцій учнів ГПД», під час проведення якої  Щербина Г.І.,керівник гуртка «Сонячні барви»,  ділилася досвідом з виготовлення виробів своїми руками, а  Гладушкіна А.В., асистент інклюзивного класу, та Куковенкова Л.О., соціальний педагог, -  досвідом у напрямку арт-терапії та  використанням нетрадиційних технік малювання.  Вони яскраво провели  пізнавальний майстер-клас із створення малюнка кавою.

В рамках семінару з учасниками проведена інтелектуально-пізнавальна гра-квест «Відлуння Різдва», де були використані дидактичні ігри для практичного використання в повсякденній роботі з учнями, а також тематичний майстер клас із виготовлення ляльки-мотанки (вчитель початкових класів Нікуліна Н.В.). Фрагменти самопідготовки з використанням інноваційних технологій «DAILY5» у роботі з молодшими школярами та практичні заняття з елементами тренінгу «Математичне доміно» представлені вчителем початкових класів (Баглай Т.М.) та вихователем ГПД (Великою О.Є.) були неймовірно цікавими та корисними для впровадження у повсякденній роботі вихователя ГПД. Куляба В.Ю., логопед, поділилася практичними порадами щодо використання кінезіологічних вправ у режимних моментах групи ГПД.

Поначовна О.В., керівник хореографічного гуртка, Мороз О.О., вихователь групи продовженого дня,  ознайомили учасників семінару з інноваційними елементами в роботі ГПД

Семінар пройшов в атмосфері творчості  та педагогічної єдності.

Цікавинки, нові методи і форми роботи обов’язкового прийдуться до душі творчому вихователю ГПД, який зможе надихати та мотивувати учнів молодшої школи!

                      

Переглядів: 214 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar