Головна » 2017 » Лютий » 14 » Семінар з підготовки гідів мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права»
09:00
Семінар з підготовки гідів мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права»

За ініціативою методичного кабінету Департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської  ради, з метою розширення знань учнів щодо міжнародних нормативних актів з прав людини, осучаснення форм і методів правоосвітньої та правовиховної роботи старшокласників 7 та 8 лютого 2017 року у місті Кам’янське пройшов семінар з підготовки гідів мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права». Захід відбувся на базі Комунального закладу “Середня загальноосвітня школа №30” Кам’янської міської ради (директор Кардашова І.В.). Семінар по підготовці гідів мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано в рамках ініціатив, які впроваджуються Українською Гельсінською спілкою з прав людини, проекту «Права людини понад усе» за підтримки  Міністерства міжнародних справ Канади та програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)  «Права людини в дії», в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Учасниками семінару стали учні-старшокласники та вчителі шкіл міста: СЗШ № 20, 22, 30 та колегіуму №16.


Семінар пройшов у невимушеній атмосфері. Під час його проведення учасники ознайомилися з 25 стендами виставки, які містять висловлювання відомих людей та молодих активістів, які відстоюють права людини, а також фотографії і малюнки, відомості про історичні факти, цитати із документів і рішень міжнародних органів з захисту прав людини та багато іншого, що дозволяє створити широке поле для дискусії й отримання інформації про права людини.

Умовно, матеріал стендів виставки складається із трьох основних блоків:

  • Перший блок включає в себе філософію, історію та еволюцію прав людини. Інформація панелей цього блоку спрямована на розкриття змісту базових положень концепції прав людини. Матеріал панелей підкріплений зображеннями історичних постатей та подій, посиланнями на історичні документи, цитатами визначних особистостей.
  • Другий блок присвячений окремим стандартам прав людини і основоположних свобод. Кожна панель містить вислови молодих людей, короткий зміст певного поняття, інформацію про справи Європейського суду з прав людини, пояснення норм права, опис дій на захист прав людини, візуальні об’єкти , які дозволяють розкрити зміст поняття.
  • Третій блок є специфічним і розповідає про права дитини: про розуміння, історію та еволюцію прав дитини, Конвенцію ООН про права дитини. На першій панелі подана історія становлення прав дитини, друга панель розкриває суть поняття права дитини, третя містить інформація про Конвенцію.
Базовими школами для проведення правової виставки є СЗШ № 20, 22, 30 та колегіум №16, в яких, відповідно до графіку,  проводяться екскурсії для старшокласників шкіл міста.
Переглядів: 337 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar