Головна » 2018 » Лютий » 19 » Семінарське заняття вчителів фізики та астрономії
17:07
Семінарське заняття вчителів фізики та астрономії

15 лютого 2018 року в СЗШ №29 відбувся міський семінар для молодих і досвідчених вчителів фізики та астрономії закладів середньої освіти міста за темою  «Система практичних робіт у курсі фізики як інструмент створення розвивального середовища учнів».

Школа гостинно вітала учасників семінару. Вчителі, які прибули до школи, перед початком основних заходів семінару зацікавлено ознайомились з виставковим матеріалом – розробками та роботами вчителів СЗШ №29 саме з питань формування в учнів різних компетентностей. Актуальним завданням сучасної школи є реалізація такого підходу в навчанні, який передбачає спрямованість освітнього процесу на формування і розвиток  ключових компетенцій особистості.   

Луніченко Наталія Володимирівна, методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради, в своєму виступі за темою  «Навчальні предмети фізико-математичного циклу як інструментарій для компетентнісного виховання школярів», показала необхідність формування в школярах саме таких компетентностей, які дозволять їм застосовувати набуті знання в життєвих ситуаціях.

Колеснік Анатолій Григорович, директор СЗШ № 29, представив презентаційний креатив-кейс: «Школа життєтворчості – шлях пошуку та здобутків». А продовженням його доповіді був розгляд проблеми щодо підвищення ефективності навчально-виховного процесу шляхом упровадження  інноваційних освітніх технологій на уроках фізики.

Курись Яна Леонідівна, керівник методичного об’єднання  вчителів початкової школи , провела  майстер-клас «Натхнення для змін на краще!»  за участю гостей школи  та надала рецепти приготування сучасного уроку відповідно до Проекту «Нова українська школа».

Урок фізики у 8 класі «Розв’язування задач за темою : «Закон Ома для ділянки електричного кола. Електричний опір» провела вчитель фізики та астрономії  Сергеєва Олена Сергіївна.  В комп’ютерному класі учні крім колективних та групових форм роботи також виконували тестові завдання за темою уроку.

В рамках семінару для його учасників проведено педагогічний  та психологічний тренінги: «Професійна компетентність педагога як одна з умов успішної професійної діяльності та педагогічного зростання»,  «Синдром емоційного вигорання та його профілактика». Тренінги провели Арнаутова Юлія Олександрівна, учитель-методист, Пилипенко Наталія Петрівна, практичний психолог.

Гості школи відвідали шкільний музей та музейну кімнату, присвячену воїнам АТО, героям Небесної сотні. Під керівництвом Бєляєвої Людмили Володимирівни, старшого вчителя,  учні проникливо виконали вірші та пісні, присвячені подіям на сході України.

Старшокласники провели фрагмент конференції   «Фізика та екологія»  за участю кандидата технічних наук кафедри екології та охорони навколишнього середовища ДДТУ Сороки Юрія Миколайовича й аспіранта кафедри екології та охорони навколишнього середовища ДДТУ Рець Юрія Миколайовича.

При підведенні підсумків семінару гості висловили свої враження, слова подяки,  побажання та рекомендації щодо організації роботи вчителя на етапі розбудови Нової української школи.
Переглядів: 340 | Додав: SEP | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar