Головна » 2018 » Серпень » 30 » Серпнева нарада вчителів фізики та астрономії закладів загальної середньої освіти міста
16:58
Серпнева нарада вчителів фізики та астрономії закладів загальної середньої освіти міста

27 серпня 2018 року на базі НВК «Загальноосвітній навчальний заклад - дошкільний навчальний заклад» №36 була проведена серпнева нарада вчителів фізики та астрономії. Методист МК ДзГП Луніченко Наталія Володимирівна привітала присутніх з наступаючим новим 2018-2019 навчальним роком, побажала натхнення та наснаги, творчих задумів і креативних думок у роботі. В презентаційній доповіді  звернуто увагу на необхідність виконання Державного стандарту шкільної освіти з фізики та астрономії, реалізації концептуальних засад Нової української школи.

Присутні вчителі отримали інформацію про виконання плану діяльності міського методичного об’єднання вчителів фізики та астрономії в 2017-2018 н.р., окреслено пріоритетні напрямки роботи вчителів у новому 2018-2019 н.р. згідно рекомендацій МОН України. Особливу увагу вчителів було звернуто на зміни щодо календарного планування з фізики в 10 класах.

Під час проведення наради вчителі фізики та астрономії навчальних закладів СЗШ №7, НВК №24 та СЗШ №30 поділилися власним досвідом роботи: Рижко О.П. продемонструвала прийоми використання мультимедійної техніки при вивчені окремих тем з курсу фізики в 10-11 класах; Багашова В.М. навела приклади застосування STEM-технологій за рахунок проведення інтегрованих уроків; Бернікова А.В. ознайомила колег з добіркою цікавих задач і проектів, спрямованих на підвищення зацікавленості учнів при вивчені фізики та астрономії. Учитель фізики НВК №36 Бондарь Н.П. навела статистичні дані щодо участі учнів навчальних закладів міста в фізичному конкурсі «Левеня», згідно з якими найактивнішими виявилися учні технічного ліцею та СЗШ №44, НВК №36, НВО-ліцею НІТ. Крім того здійснено аналіз участі випускників 2018 року в ЗНО з фізики.                                              

За підсумками серпневої наради було вирішено педагогічному колективу методичного об’єднання фізиків прийняти до відома рекомендації щодо організації навчального процесу, забезпечити якісну роботу з підготовки школярів в олімпіадах і написанні наукових робіт МАН України. З метою підвищення зацікавленості при вивченні фізики та астрономії активізувати роботу з школярами щодо участі в природничих конкурсах.

В цілому робоча зустріч учасників серпневої наради виявилася продуктивною, насиченою новою інформацією.
Переглядів: 333 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar