Головна » 2017 » Грудень » 11 » «Синергія вчителя та учня в умовах профільного освітнього простору»
11:48
«Синергія вчителя та учня в умовах профільного освітнього простору»

Відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради 7 грудня  2017 року на базі комунального закладу  «Середня загальноосвітня школа №35» (директор Бичко С.І.) відбувся міський семінар-практикум вчителів географії та економіки на тему «Синергія вчителя та учня в умовах профільного освітнього простору».
 

Відкрила роботу семінару-практикуму завідуюча методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань Ващенко В.А., яка у своєму виступі ознайомила учасників семінару з основними положеннями нового Закону «Про освіту», акцентувала увагу вчителів на реалізації Державних стандартів освіти за оновленими програмами.

Директор школи Бичко С.І. презентувала присутнім основні напрямки діяльності закладу та ознайомила з умовами створення гуманістичного освітнього середовища. Після того учасники семінару переглянули відеофільм про роботу школи.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Скворцова С.А. у своєму виступі висвітлила питання системи роботи вчителів закладу в рамках реалізації Державного стандарту освіти та командну роботу учня, вчителя, батьків, як засіб реалізації Концепції Нової української школи. 

Практичний блок семінару складався з уроків, які були представлені вчителями  Соловйовою Н.В. «Асортимент товарів і послуг (2-А клас), Захаровою І.С «Депозити. Раціональний вибір вкладника» (10 клас) із використанням комп’ютерів та інтерактивної дошки  та «Еластичність попиту та пропозиції на товари та послуги. Український ринок 2014-2018 рр.» (8-А клас), Шевченко Л.В. «Географічне положення. Дослідження та освоєння Південної Америки» (7 клас).

Логічним продовженням  семінару – практикуму  було засідання шкільної творчої  лабораторії  «Пошук», під час якого учні презентували найкращі роботи МАН з економіки.

Родзинкою семінару стала участь вчителів в економіко – географічному квесті  «Крок за кроком до Батьківщини», який підготувала Ялова Е.В., педагог-організатор. На кожній зупинці-станції  чотирьом командам були запропоновані цікаві та пізнавальні завдання про 20 країн світу, виконання яких сприяло набуттю позитивних вражень та створенню гарного настрою.

Слід зазначити, що на електронні адреси всіх шкіл міста відправлені методичні  матеріали щодо викладання економіки та географії.

В рамках «Вільного  мікрофону» під час обговорення  уроків  і заходів, представлених на семінарі, вчителями були висловлені позитивні думки та надана висока оцінка проведеного семінару.
Переглядів: 445 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar