Головна » 2016 » Листопад » 27 » Сучасний урок фізкультури – шлях до здоров’я дитини
22:47
Сучасний урок фізкультури – шлях до здоров’я дитини
24 листопада на базі КЗ «СЗШ№23» відбувся  міський семінар-практикум для вчителів фізичної культури за темою: «Розвиток спортивних здібностей школярів через впровадження олімпійської освіти та здоров’язберігаючих технологій в навчально-виховний процес».
Семінар розпочався з теоретичного блоку. Фіалко Віра Володимирівна – методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань  ознайомила учасників семінару з планом роботи. Наголосила на те, що фізкультурно-оздоровча робота в закладах освіти  має бути спрямована на проведення занять масовою фізичною культурою, створення умов для забезпечення фізіологічної норми тижневої фізичної активності школярів, руховий режим протягом дня: ранкова гігієнічна гімнастика, рухливі перерви, фізкультхвилинки, рухливі ігри тощо.

Директор КЗ «СЗШ №23» Школяр Л.А. презентувала систему організації фізкультурно-оздоровчої роботи школи.

У практичному блоці Савічева Надія В’ячеславівна, вчитель фізичної культури КЗ «СЗШ №23»,вчитель вищої категорії ,«учитель-методист» представила вчителям фізичної культури майстер-клас по впровадженню олімпійської освіти через Всеукраїнські змагання «Олімпійське лелеченя» серед дітей 5-6 класів. Збірна команда дітей школи продемонструвала комплексну естафету, після чого вчителі фізичної культури змагались між собою в естафеті. Наступним етапом змагань була рухлива гра «Артбол». Вчителі ознайомилися з правилами гри та спробували свої сили із збірною командою «Лелеченя». Команда вчителів програла, так як дуже складно було влучити у спритних хлопчиків та дівчат, які постійно перехоплювали м’яч та швидко вибивали вчителів. Вчителі фізичної культури отримали багато позитивних емоцій та корисної інформації щодо  змагань «Олімпійське лелеченя».

Наступним етапом практичного блоку були здоров’язберігаючі технології:
  1. Фітбол-аеробіка – як комплексний засіб впливу в оздоровчому, освітньому, так і у виховному розвитку особистості дитини. Провела заняття з фітбол –аеробіки вчитель фізичної культури КЗ «СЗШ №23», спеціаліст вищої категорії, «старший вчитель» Андрющенко Тетяна Георгіївна.
  2. Комплекс вправ з використанням резинових петель показала студентка коледжу фізичного виховання Прихода Ольга під супроводом викладача  кафедри гімнастики, спеціаліста вищої категорії Проненко Лариси Сергіївни.
  3. Іновація фітнесу - TRX-петлі представив викладач з гімнастики коледжу фізичного виховання, також інструктор з фітнесу Школи танців «RUDi».
Усі вчителі фізичної культури інноваційні фітнес-технології випробували на собі і залишились задоволені.

Яскравим, музичним спортивно-масовим заходом «Танцювальним Zumba-марафоном» завершився практичний блок семінару. В ньому прийняли участь учні школи з 5-11 клас. Діти були у яскравих костюмах, артистичні, повторювали усі рухи, які їм пропонувала вчитель фізичної культури КЗ «СЗШ №23» Андрющенко Т.Г.  Учасники семінару теж танцювали разом з дітьми. Після танцювального марафону Андрющенко Т.Г. вивчила з вчителями фізичної культури «Олімпійську зарядку». Учителі  оволоділи сучасними фітнес технологіями, завдяки яким уроки фізкультури  наповнюються цікавим змістом, мотивують учнів до занять фізичною культурою та спортом.

Підведення підсумків семінару пройшло в  теплій і дружній атмосфері. Вчителі  втомлені, але щасливі щиро дякували  вчителям фізичної культури школи, адміністрації,  департаменту з гуманітарних питань  міської ради за креативний семінар.
Переглядів: 448 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar