Головна » 2017 » Січень » 26 » Тематичний практикум «Профілактика конфліктів в освітньому середовищі»
20:31
Тематичний практикум «Профілактика конфліктів в освітньому середовищі»
В рамках роботи методичного об’єднання практичних психологів дошкільних навчальних закладів,  26.01.2017р. на базі Центру «Сузір’я» відбувся тематичний практикум «Профілактика конфліктів в освітньому середовищі». Відповідальні – Завгородня М.В., практичний психолог ДНЗ №46 та Кравченко С.А., практичний психолог ДНЗ №6.
«Сучасний педагогічний колектив представляє собою складну динамічну систему, в якій під впливом певних факторів можуть порушуватися пропорції та зв’язки, виникати відхилення в діяльності та протиріччя», зазначила методист з психологічної служби Мунтян В.О.  Тому конфлікти  потрібно аналізувати, виясняти причини їх виникнення та вчитися конструктивно їх вирішувати.
 
Практичні психологи розглянули види конфліктів, а «Мозковий штурм» з цього питання допоміг окреслити причини виникнення конфліктів та розібратися, що є найпоширенішими «конфліктогенами» для учасників навчально-виховного процесу.

Фахівці психологічної служби розробили загальні рекомендації по локалізації конфлікту для педагогів та адміністрації.
В рамках співпраці фахівців психологічної служби ДНЗ та ЗНЗ, Єхалова Л.В. практичний психолог СЗШ №5, провела психологічний «лікбез» щодо трикутника Карпмана, а практичні психологи ДНЗ здійснили рефлексію власного професійного досвіду, що сприяло профілактиці емоційного вигорання.
Узагальнена інформація з питання профілактики конфліктів в освітньому середовищі увійшла до методичної скарбнички діяльності практичних психологів дошкільних навчальних закладів.
 
Переглядів: 359 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar