Головна » 2017 » Грудень » 1 » Трансформація екологічної освіти в контексті парадигми гармонійної соціалізації дітей дошкільного віку
10:51
Трансформація екологічної освіти в контексті парадигми гармонійної соціалізації дітей дошкільного віку

28 листопада 2017 р. року на базі комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) – центр розвитку дитини №30 «Мальва» Кам`янської міської ради відбулося ІІ засідання творчої групи міста за темою «Трансформація екологічної освіти в контексті парадигми гармонійної соціалізації дітей дошкільного віку» в якому прийняли участь вихователі-методисти дошкільних навчальних закладів.

Розпочалось друге засідання виступом керівника творчої групи, методиста департаменту з гуманітарних питань Кам`янської міської ради Білоус С.В., яка познайомила присутніх з планом роботи та творчими завданнями для учасників другого засідання.

Вихователь-методист ДНЗ-ЦРД № 30 «Мальва»  Киричко О.М., в своєму виступі нагадала колегам, що сучасний дошкільний заклад є першою сходинкою збагачення дітей знаннями про природне і соціальне оточення, знайомство з загальною, цілісною картиною світу та формування науково - обґрунтованого, морального й естетичного ставлення до нього, ознайомила з використанням  фунціонально-системного підходу у навчанні старших дошкільників, який спирається на технології ТРВЗ та ейдетики.

Педагоги закладу поділилися своїми надбаннями одного із провідних завдань сьогодення -  екологічного виховання підростаючого покоління. Присутні на практиці мали змогу побачити, як трансформуються різні види діяльності з цього напряму в навчально-виховний процес, як через призму спілкування з природою йде  цілеспрямована соціалізація дітей дошкільного віку, яка є невід’ємним елементом навчально-виховного процесу закладу.

В практичному блоці свій досвід роботи представила інструктор з фізкультури Фоменко Ж.В. (інтегроване заняття «З повітрям граємо-екологію вивчаємо», вихователь Голубченко К.М. («Ранкова зустріч «Осінь у лісі»). Майстер-клас з стрінг-арту показала вихователь Власенко І.Д. Наприкінці зустрічі  практичний психолог Хоружевська А.Г. представила арт-терапевтичну вправу для членів творчої групи «Насіння».
За підсумками  засідання творчої групи було вироблено методичні рекомендації для практичного використання в роботі.

Фото

Переглядів: 327 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar