Головна » 2017 » Травень » 19 » У рамках святкування Дня Європи в Україні проведено міський семінар-практикум керівників євроклубів навчальних закладів м. Кам’янського
14:13
У рамках святкування Дня Європи в Україні проведено міський семінар-практикум керівників євроклубів навчальних закладів м. Кам’янського

11 травня 2017 року  відповідно до річного плану департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради відбувся  міський семінар-практикум керівників євроклубів навчальних закладів м. Кам’янського за темою: «Сучасні освітні технології на шляху до євроінтеграції». Форма його проведення була дещо незвичайною, адже  він проводився на базі КЗ «Середня загальноосвітня школа № 10» Кам’яської міської ради та одного з кращих приватних вищих  навчальних  закладів в Україні – Університеті імені Альфреда Нобеля (м. Дніпро).

Відкрила семінар  методист методкабінету при департаменті з гуманітарних питань Долина Л.М. інформаційним дайджестом про заплановані в рамках семінару- практикуму заходи, а також розпочала презентаційний меседж  «Освітні євроінтеграційні технології в контексті Нової української школи». Лариса Миколаївна детально зупинилася на засадах концепції Нової української школи,  що базується на євроінтеграційних процесах, кращому досвіді освітніх систем європейських країн, закликала педагогів-керівників євроклубів бути справжніми «агентами змін» в освіті.

Савченко Г.О., директор СЗШ №10,  познайомив учасників семінару з візитною карткою школи. Його  виступ продовжила заступник директора з виховної роботи Хріпко В.Г., яка розповіла про пріоритетні напрямки виховної діяльності сучасного освітнього  закладу, про важливість ідеї спільної дії для ефективного виховання учнів. СЗШ № 10 більше 10 років у місті є базовою з національно-патріотичного виховання, з 2004 року в школі діють дитячі громадські організації «Жовторотики», «Синій птах». 15-річний ювілей цього року святкує окрема дитяча сотня «Соколята» МГО «Кодацтво Запорозьке».

Під час переїзду до міста Дніпра на учасників семінару чекав інтерактивний екскурс «Дніпропетровщина: від доби козацтва до сучасних  євроінтеграційних процесів», який провела вчитель історії КЗ СЗШ № 10 Бєлянінова А.М. Найуважніші екскурсанти, відповівши на каверзні запитання з історії козацтва, отримали фірмові медалі «Козацький гарт».

Члени студентської ради та викладачі  Університету імені Альфреда Нобеля радо привітали педагогів Кам’янського та запросили в цікавий тревел-тур «Планета Альфреда Нобеля».  Керівники шкільних євроклубів змогли познайомитися з садово-парковим комплексом, бібліотекою, сучасними аудиторіями, лабораторіями, спортивним комплексом, Залом нобелівських лауреатів, міні-музеєм університету, у якому є капличка святої Тетяни, покровительки всіх студентів.

Практичний блок семінару продовжився  на базі Українсько-Польського центру. У рамках форуму ідей  «Європейські можливості для української молоді» керівник центру  європейських проектів Іщенко Т. В. презентувала програми Євросоюзу для  українських шкіл та університетів, унікальну програму подвійних дипломів, що дає можливість студентам отримати разом з українським документом про вищу освіту диплом університетів Уельсу (Велика Британія),  Республіки  Польща, Словаччини та Кіпру. Під час Скайп-спілкування  студенти Університету ім. Альфреда Нобеля, учасники програми «Еразмус +», що навчаються в Іспанії та Польщі, відповіли на запитання старшокласників, членів євроклубів шкіл Кам’янського.

Кандидат економічних наук Магдіч А. С. провела для учасників семінару цікаву інтерактивну гру «Економіка країн Європейського Союзу».

Керівник євроклубу «Україна он-лайн» СЗШ № 10 Капшук Олександра Валеріївна презентувала досвід впровадження інноваційних освітніх технологій у роботу шкільного євроклубу, а також розповіла  про участь євроклубівців у проектах Університету імені Альфреда Нобеля: Першому обласному турнірі з основ підприємництва «Споживач - твоя азбука  грамотності», ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Молодь України в контексті міжкультурної комунікації», «5 кроків до майбутньої професії», «Стань студентом на один день».

Семінар-практикум був насичений інноваційними та креативними ідеями, видами роботи, навіть підсумки  заходу підбивалися незвичайно, у формі моніторингової гри «Колесо успіху». Більшість учасників  свої фішки розташували в секторах «Інновації», «Спілкування», «Саморозвиток», що дозволяє зробити висновок, що семінар  для них стане певним стимулом для планування та реалізації нових  освітніх проектів.

Телевізійна компанія «Нобель-TV» висвітлювала роботу семінару  в он-лайн-режимі, цікаві інтерв’ю дали журналістам керівники шкільних євроклубів ТЛ № 1 Кирпа Анна, СЗШ № 20 Гончар Ольга, заступник директора з виховної роботи СЗШ № 10 Хріпко В.Г.

Семінар  відбувався напередодні Дня  Європи в Україні – одного з найулюбленіших свят «агентів змін» -  керівників шкільних євроклубів, тому фінальним акордом заходу став флеш-моб  «Сузір’я єдності».

Фото

Вітаємо всіх  з Днем Європи! Європа починається тут, в Україні, з кожного з нас, наших дій і результатів!  Нових успіхів усім нам  і процвітання в європейській родині!

Переглядів: 397 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar