Головна » 2019 » Листопад » 18 » УЧИТЕЛЬ - НЕ ПРОСТО ПРОФЕСІЯ, ЦЕ ПОКЛИКАННЯ
16:47
УЧИТЕЛЬ - НЕ ПРОСТО ПРОФЕСІЯ, ЦЕ ПОКЛИКАННЯ

14 листопада 2019 року в комунальному закладі «Середня загальноосвітня школа №21» КМР відбулась яскрава подія - проведено зональний тур всеукраїнського професійного конкурсу в номінації «Початкова освіта», в ході якого оцінювалися матеріали, що розкривають рівень професійної та методичної майстерності вчителя, його ерудицію, використання різноманітних форм організації діяльності учнів та методів навчання. В першому (зональному) етапі конкурсу взяли участь вчителі початкових класів Мельник Наталія Валентинівна, (комунальний заклад "Загальноосвітній навчальний заклад І ступеня - гімназія №39" Кам'янської міської ради), Олійник Андрій Вікторович (комунальний заклад "Середня загальноосвітня школа №35" Кам'янської міської ради), Федорянко Валентина Іванівна (загальноосвітня школа 1-3 ступенів №3 м. Вільногірськ), Кравченко Ірина Василівна (Вільногірська загальноосвітня школа I-III ступенів №5 Вільногірської міської ради Дніпропетровської області), Жовтоштан Олена Вікторівна (комунальний заклад "Верхньодніпровська спеціалізована школа №1 І - ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов" Верхньодніпровської міської ради Дніпропетровської області).
Конкурс складався з п’яти етапів: тестування з фахової майстерності, методичного експромту, практичної роботи, проєкту, проведення уроку. Він вирізнявся надзвичайною теплою атмосферою. Тон задали господарі закладу, які організували теплий прийом гостей, за що висловлюємо щиру подяку колективу КЗ СЗШ№21 та особисто директору Головасі Л.М. за гостинність, прекрасні умови для проведення змагань. Всі конкурсанти були в захваті від школярів, їх знань, толерантності і вихованості.

Відповідно до умов проведення першого (зонального) туру всеукраїнського конкурсу учасники дали відкриті уроки, розкрили свою професійну індивідуальність та знання предмету. Учителі Мельник Н.В. та Олійник А.В. на своїх уроках створювали ситуації успіху, націлювали учнів на практичному застосуванні отриманих знань в повсякденному житті, Федорянко В.І. та Жовтоштан О.В. ділились своїми напрацюваннями в роботі з першими класами, Кравченко І.В. розвивала в учнів критичне мислення та виховувала бажання вести здоровий спосіб життя.
Підчас проведення «Методичного експромту» учасники конкурсу презентували власний досвід роботи. У ході захисту досвіду розкрили власну систему роботи з реалізації методичної проблеми та акцентували увагу на розвиток в учнів інтересу до предмету, підвищення якості знань.

Аналіз тестової роботи, практичної роботи засвідчив, що всі вчителі добре обізнані з основними положеннями та ключовими компетентностями Нової української школи. Всі учасники впоралися із запропонованими завданнями.

За підсумками всіх випробувань в зональному етапі перемогу здобула Мельник Наталія Валентинівна, учитель початкових класів комунального закладу "Загальноосвітній навчальний заклад І ступеня - гімназія №39" Кам'янської міської ради. Почесне друге місце - учитель початкових класів комунального закладу "Середня загальноосвітня школа №35" Кам'янської міської ради Олійник Андрій Вікторович, третє місце - Кравченко Ірина Василівна, учитель початкових класів Вільногірської загальноосвітньої школи I-III ступенів №5 Вільногірської міської ради Дніпропетровської області.

Вітаємо Мельник Наталію Валентинівну та бажаємо успіху у обласному етапі конкурсу.

Переглядів: 268 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar