Головна » 2019 » Лютий » 26 » Вчителі інформатики поповнили багаж знань
08:30
Вчителі інформатики поповнили багаж знань

Для кожного вчителя нагальною необхідністю є постійне поповнення своїх фахових знань. Методичний кабінет при департаменті з гуманітарних питань міської ради для різних категорій спеціалістів створює умови підвищення кваліфікаційних та фахових знань.

22 лютого 2019 року на базі СЗШ №9 (директор Кожушко Т.М.) для молодих вчителів інформатики закладів загальної середньої освіти організовано та проведено навчально-методичний семінар за темою «Офісне програмування для учнів старших класів: від вивчення до практичного застосування». Луніченко Н.В., методист МК ДзГП, ознайомила з запланованими етапами семінару, висвітлила питання забезпечення формування в учнів основ інформаційної культури та інформаційно-цифрової компетентності на виконання вимог Нової української школи. Побажала вчителям плідної роботи, активної практичної діяльності під керівництвом Чупілко С.І., вчителя інформатики СЗШ №9, який підготував значний новий масив інформації щодо вивчення програмування і  не лише в старшій школі.

Орлата В.В., заступник директора з НВР СЗШ №9, мотивувала молодих вчителів та розповіла про  використання  програмного забезпечення в управлінській діяльності як результат спільної проектної роботи учнів та вчителів. 

Викликав неабиякий інтерес у молодих вчителів  майстер-клас «Етапи вивчення основ офісного програмування», в ході якого вони ознайомились і відпрацювали питання:                                                                                                                               

  • мова VBA, основи (презентація);
  • створення калькулятора (практична робота учасників семінару);
  • використання VBA у середовищі текстового редактора Word;
  • вивчення основ програмування у середовищі VBA Excel:
    • процедурне програмування (практична робота);
    • об’єктно-орієнтовне програмування (практична робота);
    • об’єкти VBA у середовищі PowerPoint (презентація).
А далі учасники методичного заходу працювали в парах,  групах над завданнями «Створення тесту у середовищі PowerPoint», створення гри «Генератор випадкових чисел».

Доброзичлива та невимушена атмосфера спілкування учасників методичного заходу, обмін думками, інформацією підтверджує саме необхідність ознайомлення з  набутим досвідом вчителів зі стажем роботи з  молодими колегами.  При підведенні  підсумків, учасники семінару висловили щиру вдячність організаторам за отримані знання та  методичні рекомендації.
Переглядів: 254 | Додав: SEP | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar