Головна » 2018 » Листопад » 27 » Вчителі математики підвищують професійні компетентності
19:21
Вчителі математики підвищують професійні компетентності

Відповідно до річного плану роботи  департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради (директор Онищенко Т.Я.) 22 листопада 2018 року в НВК- академічному ліцеї №15 (директор Ніколаєнко Л.П.) відбувся  міський семінар - практикум вчителів математики закладів загальної середньої освіти   за темою «Професійна компетентність вчителя як важливий контент науково-орієнтованої освіти».  Семінар складався  з кількох  модулів: організаційного, теоретико-управлінського, практичного, інноваційного, професійного та рефлексивного. Розпочався він  вхідним анкетуванням «Діамант».  Учні та вчителі ліцею №15  радо зустрічали учасників семінару на  перформансі «Історія закладу: факти і цифри», що був присвячений тридцятиріччю.

Луніченко Н.В., методист методичного кабінету  департаменту з гуманітарних питань, поділилась з учасниками семінару інформацією про НВК-ліцей №15, який завжди відрізнявся науковим підходом до навчання та виховання учнів, акцентувала увагу на  професійній компетентності вчителя як важливому елементі науково–орієнтованої освіти. 

Учасники семінару переглянули виставку-експозицію «Інноваційний простір освітнього закладу», на стендах були представлені науково-методичні матеріали вчителів.

У практичному модулі семінару   гості відвідали фрагменти уроків  в 6-Б класі «Відношення та його властивості»  з використанням інтерактивного комплексу (вчитель Капкина М.П.) та в  5-В класі «Дії другого ступеня з натуральними числами» на якому учні поринули в світ казкових героїв та чисел (учитель Дірявка М.С.)

Під час проведення інноваційного модуля  вчителі взяли участь у методичному діалозі «Компетентнісна основа викладання математики» та «Освіта через науку: алгоритм впровадження наскрізних змістових ліній в природничо-математичній науці» (відповідальна - заступник директора з науково-методичної роботи  Андрушко І.А.)

У ході семінару-практикуму для вчителів  проведені майстер-класи  «Інтернет-сервіси – потреба сучасного освітнього процесу» (вчитель Галічева В.І.) та  «Складання інтерактивного тесту у програмному  засобі «Тестер» (учитель Дірявка М.С.).

Також усі вчителі стали учасниками  веб-квесту  «Чарівний світ математики». Протягом цієї інтерактивної гри вони поетапно вирішували різні головоломки,  логічні завдання, шукали підказки, щоб дійти до фінальної мети. Ознайомились з новими методиками навчання дітей молодших класів відповідно Концепції Нової української школи.

Підсумовуючи роботу  семінару учасники  ділилися враженнями і відзначили високий професійний рівень педагогів НВК-академічного ліцею №15 та доцільність і практичність такого методичного заходу. Вчителі мали змогу підвищити рівень інформаційно-комунікативної грамотності через участь у майстер класах.
Переглядів: 304 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar