Головна » 2017 » Квітень » 24 » Виховуємо особистість
12:06
Виховуємо особистість

Ми живемо в епоху стрімкого розвитку науки і техніки. Уже навіть літні люди вправно користуються скайпом чи  мобільним телефоном.  Але науково-технічний прогрес стрімкий і невпинний. Тому завдання сучасної школи – виховати і підготувати до життя розвинену і компетентну особистість, готову до всієї життєвої багатогранності.

Саме цій темі, а саме розвитку творчої самостійності і пізнавального інтересу учнів засобами інтерактивного навчання в контексті Нової української школи відповідно до річного плану Департаменту з гуманітарних питань, і був присвячений міський семінар-практикум для  учителів української мови та літератури, що 18 квітня відбувся у НВК-академічному ліцеї №15.  Директор ліцею  Л.П.Ніколаєнко презентувала вчителям  навчальний заклад, а керівник циклової  кафедри гуманітарної  освіти Гречко В.Є. познайомила з теоретичними основами питання семінару.

А так як інтерактив передбачає саме діяльність, то семінар розпочався саме  анкетуванням учасників щодо створення банку ідей міського методичного об’єднання вчителів української мови та літератури, а також романтичним перфомансом «Гармонія української душі».

Початок практичної частини був творчим, а точніше театральним. Учні 8-А,Б та 9-А класів під керівництвом учителя української мови та літератури В.В.Величко  запросили на перегляд веселої, трохи комічної, ліричної і, звичайно, повчальної п’єси з інтригуючою назвою «Історія одного кохання або Філологічна диверсія. Практичний модуль був представлений рядом відкритих уроків у класах різних вікових  груп. Урок у 5Б класі (учитель  Н.М.Перепьолкіна) був побудований у вигляді захисту міні-проектів про єдність людини і природи, на уроці Н.І.Кулик теж п’ятикласники говорили про співчуття та милосердя, Кирсань О.М. та Іванченко Н.М.  творчо поєднали два предмети -  історію та українську мову і говорили про Галицько-Волинську державу і одночасно повторювали прийменники та сполучники. До речі, таких інтегрованих занять на семінарі було кілька. Вивчення української мови та фінансової грамотності у 6-А класі поєднали вчителі Кирсань О.М. та Астапенко О.О., підготовкою  до ЗНО з української мови та удосконаленням навичок користувача персональним комп’ютером займалися в цей день учні 10-А класу під керівництвом Н.І.Кулик та В.І.Галічевої. Учні 6-А в цей час підводили підсумки вивчення теми «Числівник»(вчительВ.В.Величко). Робота була швидкою і приємною не лише завдяки старанним учням, а ще й тому, що школярі працювали з інтерактивною дошкою. Учні 8-А та 8-Б  представили  присутнім свій класний проект – екскурсію «Герої не вмирають», присвячену воїнам-кам’янчанам, загиблим під час антитерористичної операції на сході України.

А ще гості ліцею мали можливість взяти участь у кількох квестах: були в гостях у майстрині петриківського розпису  Байрак З.М. (і самостійно виготовили чудові малюнки) , гостювали в літературній вітальні разом із Задорожньою Ю.В. та Мазніченко М.Л.- завідуючою відділом абонементу та бібліографом міської бібліотеки імені Тараса Шевченка.

Також учасники семінару під керівництвом заступника директора з НМР І.А.Андрушко практично  опановували методику формування соціальних компетентностей на уроках мови та літератури засобами інноваційних технологій.

Але,  мабуть, найяскравішим заходом семінару був ярмарок творчості «Ukrainfest», підготовлений заступником директора з виховної роботи Зінченко М.М. та педагогами-організаторами Астапенко О. О. та Прийомченко О.М. Він порадував усіх присутніх дзвінким дитячим співом, запальними танцями як учнів молодших класів, так і  солідних учасників міського конкурсу «Віват, талант!» учнів 9-А класу. Особливо зацікавили гостей родинні  виступи : тріо Василенків та дуети  Прийми О.В. з сином та Шаблій О. І. з донечкою.  І вже нікого не залишив байдужим парад українських  вишиванок та віночків. Таке розмаїття і на столичній сцені не завжди  побачиш, а виготовила ці віночки мама учня 3-А класу Коробочка С.М.

Ось на такій  приємній ноті і закінчувався семінар в академічному ліцеї №15. Тому його підсумок був не лише діловим і змістовним, а й теплим та дружнім.
Переглядів: 390 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar