Головна » 2017 » Листопад » 22 » «Використання хмарних технологій як засіб розвитку інформаційної компетентності учасників навчально-виховного процесу»
22:41
«Використання хмарних технологій як засіб розвитку інформаційної компетентності учасників навчально-виховного процесу»

15 листопада 2017 року на базі НВК-гімназія № 11 міста Кам’янське був проведений міський семінар-практикум вчителів хімії за темою: «Використання хмарних технологій як засіб розвитку інформаційної компетентності учасників навчально-виховного процесу».

Розпочала засідання Чобанян С.О., методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Кам’янської міської ради, яка звернула увагу на зміни в освітньому просторі у зв’язку з  прийняттям нового Закону України «Про освіту».

Директор НВК-гімназії № 11 Рева Н.В. презентувала гостям навчальний заклад, основні напрямки роботи педагогічного колективу.

Хор учнів молодшої та старшої школи привітали гостей гімном науці хімії (автор гімну - вчитель української мови та літератури Рева О.В.).

Наскрізною лінією проведення семінару було використання хмарних технологій в освітньому процесі та розвиток ключових компетентностей учнів та вчителів.

Вчитель хімії Гавриліна В.В. представила досвід своєї роботи  у презентації «Вчительського портфоліо» та  майстер-класі «Використання хмарних технологій при вивченні хімії», провела урок в 9-А класі за темою: «Поняття про рН розчину. Значення рН для характеристики кислотного та лужного середовища» з використанням методу перевернутого навчання та хмарних технологій.

Вчитель образотворчого мистецтва Гудименко В.М. запросив гостей на інтегрований урок в 7-Б класі за темою: «Вчимося розуміти і створювати прекрасне. Мистецтво і хімія», на якому учні ознайомилися з творами декоративно-ужиткового мистецтва,  історією рідного краю, в ігровій формі повторили хімічні поняття.  Із золотих злитків (макаронних виробів)  в групах разом із гостями створили композиції жіночих  прикрас.

Під час тренінгу  за темою: «Формування ключових і предметних компетентностей засобами реалізації проектної діяльності» вчитель історії та правознавства Дубовська О.П. ознайомила гостей з досвідом проектної діяльності гімназії в україно-польському проекті «Класна школа». Учні-лідери  проекту поділилися власними думками про важливість участі учнів в проектах. Гавриліна В.В., як ментор проекту, провела з викладачами хімії  інтерактивну вправу «ажурна пилка»  за матеріалами проектної діяльності, які надали польські колеги. Основним завданням тренінгу для вчителів  було створення та захист групової роботи «Інструкція для учнів до проекту з хімії». 

Під час підведення підсумків семінару вчителі обговорювали набутий досвід та акцентували увагу на високому рівні проведення семінару.
Переглядів: 363 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar