Головна » 2017 » Квітень » 20 » Вмотивований вчитель – професіонал у системі нової української школи
10:56
Вмотивований вчитель – професіонал у системі нової української школи

Згідно річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань міської ради на 2017 рік 13 квітня на базі НВК №3 проведено міський семінар-практикум для вчителів суспільствознавчих дисциплін з теми «Методологічна культура вчителя – базовий компонент розвитку загальнопредметних компетентностей учнів на уроках суспільствознавчих дисциплін», який включав організаційний, теоретичний, практичний та рефлексивний модулі, метою яких був пошук концептів професійної діяльності та створення умов для вдосконалення методологічної культури сучасного вчителя.

Відкриваючи семінар-практикум, Ващенко В.А., завідуюча методичним кабінетом при департаменті з гуманітарних питань міської ради, акцентувала увагу учасників семінару-практикуму на вимогах до особистості вчителя нової української школи, які визначені у Концепції нової школи «Простір освітніх можливостей» та ознайомила вчителів суспільствознавчих дисциплін ЗНЗ міста з програмою семінару-практикуму на базі НВК №3 – одного з найпотужніших за кількістю вихованців та складом педагогічного колективу закладу освіти м. Камꞌянське.

Мультимедійний презентаційний креатив-кейс «Доброград – школа життєвого успіху» представила учасникам семінару директор НВК №3        Нагай Л.В. Змістовно та концептуально було презентовано принципи та модель роботи закладу щодо реалізації даного соціально – освітнього проекту, який діє у закладі і є основою співпраці усіх учасників навчально-виховного процесу, вихованців, педагогів, батьківської громадськості.

Кремень Т.М., заступником директора з навчально-виховної роботи, продемонстровано скрайбінг-презентацію «Методологічна культура вчителя – базовий компонент розвитку загальнопредметних компетентностей учнів на уроках суспільствознавчих дисциплін».

Практичний модуль включав відкриті уроки та майстер-класи, які провели Нагай Л.В. – директор НВК №3, вчитель історії закладу та Ляшенко С.П. - вчитель історії та правознавства.

Формування методологічної культури вчителя в умовах реалізації Концепції національно-патріотичного виховання відпрацьовано на базі музейного комплексу НВК №3 вчителями закладу Городяненко І.П. та Дарміною О.Р.

Під час проведення семінару-практикуму було продемонстровано сучасні інноваційні педагогічні технології, а саме:

  • Скрайбінг-презентація;
  • «Всесвітнє кафе»;
  • Музейний квест;
  • Майстер-клас;
  • Соціально-культурна анімація «Скарби моєї нації».

Учасники семінару-практикуму відзначили високий рівень проведення усіх його етапів та поповнили методичну скарбницю новими педагогічними надбаннями.

Фото

Переглядів: 691 | Додав: SEP | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar