Головна » 2017 » Липень » 10 » Всеукраїнський науково-практичний семінар
05:48
Всеукраїнський науково-практичний семінар

Всеукраїнський науково-практичний семінар «Методична допомога батькам, що навчають та виховують дітей із порушенням психофізичного розвитку», який було організовано громадською організацією «Інститут соціальної політики», пройшов у м. Києві.

Метою заходу було підвищення спеціальної компетенції активістів та фахівців профільних громадських організацій інвалідів та батьківських організацій, батьків дітей-інвалідів, освітян з питань допомоги батькам, що навчають та виховують дітей з порушеннями психофізичного розвитку

Учасниками семінару стали: члени громадських організацій інвалідів, батьки дітей-інвалідів та фахівці громадських організацій інвалідів, фахівці реабілітаційних та освітніх закладів. Дніпропетровську область представляли Склянська О.В., заступник директора Дніпропетровського обласного методичного психолого-медико-педагогічного центру з доповіддю-презентацією «Формування стосунків дорослого із дитиною раннього віку з порушеннями психофізичного розвитку та СДНЗ №21 «Струмочок» (зав.Коваленко В.М.) з досвідом роботи з батьками дітей з порушенням опорно-рухового апарату.

Крім цікавих доповідей-презентацій з елементами тренінгу, у програмі семінару було представлено декілька сучасних освітніх методик, учасники мали можливість ознайомитися з роботою центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Проведення таких зустрічей допомагає батькам у подальшому вихованні своїх дітей, дає змогу пізнати щось нове та корисне, адже саме виховний процес спрямований на всі сторони розвитку особистості, а його джерелами є діяльність і спілкування. В процесі вихо­вання в дітей формується система знань, переконань, навичок, рис особливості, стійких звичок поведінки, які слугувати­муть основою для подальшого самостійного життя.

Фото

Переглядів: 323 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar