Головна » 2017 » Липень » 17 » Всеукраїнський проблемний науково-практичний семінар «Світ дитинства»
06:26
Всеукраїнський проблемний науково-практичний семінар «Світ дитинства»

На Всеукраїнському проблемному науково-практичному семінарі «Світ дитинства» (за формою проведення – «Літня школа для дорослих 2017» — педагогічний квест) дошкілля міста Кам’янське представляли вихователі-методисти, члени місцевого осередку ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» Пархоменко Аліна (ДНЗ-ЦРД №1 «Ясочка»), Ізотова Ілона (ДНЗ №15 «Світоч») та Білоус Світлана (ДНЗ №22 «Казкова країна»).

Понад десятиріччя проходить щорічна подія - зустріч педагогічних працівників дошкілля з різних куточків України на базі Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти.

На Пленарному засідання Тетяна Носачова, співробітник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту дошкільної та початкової освіти Нової української школи Державної наукової установи «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти», презентувала основні завдання та нормативно-правові засади організації освітньої діяльності дошкілля.

 Питання, які розглядались слухачами:

  • нормативно-правове забезпечення діяльності дошкільної ланки освіти;
  • педагогічна свідомість в історичному контексті: парад ювілеїв від Каменського до Сухомлинського;
  • психолого-педагогічні технології забезпечення особистісного розвитку дитини;
  • розвиток пізнавальної діяльності та творчості дитини під час оволодіння математичними уявленнями.
  • художньо-творчий розвиток дитини;
  • система оздоровлення ХАДУ, ФЕЙС-ФІТНЕС тощо.

Три дні були насичені цікавою програмою: участь в майстер-класах, обговореннях педагогічних проблем, практичних заняттях, тренінгах, що надало можливість молодим педагогам підвищити обізнаність в сучасних та інноваційних методиках розвитку дітей дошкільного віку.

Після участі у тренінгу керівника проекту «Сприяння освіті» Олени Шуляк, з презентацією технології «Гра по-новому, навчання по-іншому» за допомогою методики «Шість цеглинок LEGO» з’явилася мрія: мати конструктори LEGO у своїх закладах!!! Цікавими формами художньо-естетичної роботи з дітьми презентовані техніки «Малювання по вологому»,  «Нотан», «Квіти з фетру».

Методичні матеріали заходу вже направлено закладам дошкільної освіти для урахування сучасних тенденцій навчання та виховання дошкільників при плануванні роботи на наступний навчальний рік.

Переглядів: 373 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar