Головна » 2017 » Січень » 26 » Засідання фокус-групи фахівців психологічної служби
14:17
Засідання фокус-групи фахівців психологічної служби
25.01.2017р. на базі Центру «Сузір’я» відбулось засідання фокус-групи фахівців психологічної служби щодо аналізу діяльності з питань впровадження освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова». Це унікальна програма щодо запобігання та профілактики вживання алкоголю неповнолітніми.
 
Cучасне життя висуває перед людиною велику кількість спокус, що шкодить здоров’ю, мета педагогів – підготовити підростаюче покоління до зіткнення з ними, озброєння дітей та молоді критичним ставленням до того, що пропонується. До реалізації цієї мети, безумовно, можна йти різними шляхами.

Розширення соціального досвіду ефективно здійснюється за рахунок  проведення серед неповнолітніх та їх батьків інформаційно-просвітницької роботи, спрямованої на формування свідомого та поважливого ставлення до соціально позитивного способу життя.

Практичні психологи НВК №3, НВК-АЛ №15, СЗШ №4,20, 25,28,30,35, які впроваджують програму у закладах, обговорили питання реалізації практичних заходів, шляхи вирішення проблемних питань, що виникають в процесі діяльності. Як зазначають практичні психологи закладів, до кола питань, що потребують значної уваги з боку дорослих,  входять безліч соціальних ризиків. І одне з головних  - алкоголізація підростаючого покоління. Алкогольна культура нашого суспільства – фальшива, стверджують і лікарі. Образ успішної і веселої молодої людини, яка п’є пиво і веде активний образ життя перед телевізором – це шкідливий орієнтир. Сучасні діти знають про алкогольні напої більше, ніж усі попередні покоління.
Розпочинаючи впровадження програми фахівці у своїх сподіваннях були далекі від того, що 100% дітей відмовляться від вживання назавжди, але за результатами вихідного опитування частина учнів починає свідоміше ставитись до власного здоров’я.   Завдяки участі в «Сімейній розмові» вдається  переконати частину учнів в тому, що алкоголь не додає впевненості, не знімає стрес і не підвищує настрій, а найголовніше – алкоголь негативно діє на здоров'я.
Переглядів: 328 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar