Головна » 2017 » Квітень » 11 » Активісти учнівського самоврядування міста стали учасниками Всеукраїнської програми «Академія молодого громадянина»
08:28
Активісти учнівського самоврядування міста стали учасниками Всеукраїнської програми «Академія молодого громадянина»

У березні 2017р.  за запрошенням Міжнародного Республіканського Інституту (IRI) активісти учнівських організацій самоврядування взяли участь у відбірковому турі   Всеукраїнської програми «Академія молодого громадянина», який реалізується за підтримкою Агенства Сполучених Штатів з Міжнародного Розвитку (USAID).

Мета «Академії молодого громадянина» - підготувати випускників шкіл до активної участі в житті своїх громад та політичній діяльності, надихнути та надати основні інструменти лідерства для виховання ефективних політичних лідерів, націлених на розвиток своїх міст та регіонів України.

Для участі у програмі відібрано  22 учня з  міст  Дніпро, Кам’янське, Миколаїв, Маріуполь, Хмельницький. Серед переможців конкурсного відбіркового туру, які будуть брати  участь у програмі,  активісти учнівських організацій самоврядування СЗШ №19,34,гімназії №39 - Залевський Ігор, Боровик Катерина, Зікрач Анна.

У рамках програми «Академія молодого громадянина» учні відвідають серію навчальних сесій, які проведуть досвідчені тренери та кваліфіковані експерти,  за темами: «Вступ до політики та політична система України», «Лідерство та особистий розвиток», «Сучасні комунікації та публічні виступи», «Вибори та виборча кампанія».

З 25.03 по 26.03 2017р. у  м. Дніпро, в бізнес-центрі «Призма» відбулися перші  сесії, які  провели Габібуллаєва Д., випускниця Академії молодого політика, Ковальова М.,   експерт Центру Розвитку Громадських ініціатив, Городок М.,  експерт з виробничих технологій, Половцев О.,  експерт з лідерства. Під час однієї  з них  до учнів завітав заступник голови Дніпрпетровської облдержадміністрації Каміль Примаков. Він розповів про свій професійний досвід, обговорив питання молодіжної політики та участі молодіжних організацій у громадському житті, відповів на питання, які цікавили лідерів учнівських організацій.

Про свої враження учасники  проекту «Академія молодого громадянина» Залевський Ігор, Боровик Катерина, Зікрач Анна розкажуть під час проведення відкритого засідання лідерів учнівських організацій і євроклубів, що  відбудеться в квітні місяці на базі гімназії №39.
Переглядів: 419 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar