Головна » 2017 » Січень » 31 » CЗШ №25 приймає учасників Вікімарафону до дня української Вікіпедії
11:12
CЗШ №25 приймає учасників Вікімарафону до дня української Вікіпедії
30 січня 2017 року українська Вікіпедія святкувала 13-річчя від часу створення першої статті. З цієї нагоди «Вікімедіа Україна» оголосила про проведення Вікімарафону з написання нових статей до української Вікіпедії, який тривав 28-30 січня 2017 року. Окрім цього, з 19 січня по 4 лютого на Вікіпедії проходив «Тематичний Тиждень Дніпропетровщини 2017», коли до написання пропонувались актуальні статті, пов’язані з Дніпропетровською областю.
На сьогодні в українській Вікіпедії понад 670 тисяч статей — за цим показником вона перебуває на 16-му місці серед усіх мовних розділів, на 11-му місці серед європейських вікіпедій та на 3-му місці серед вікіпедій слов’янськими мовами.

До Вікімарафону приєднались багато обласних центрів і великих міст -  Київ, Житомир, Вінниця, Хмельницький, Львів, Херсон, Одеса і т.д. Загалом, 35 міст України.

У місті Кам‘янському організаторами проведення Вікімарафону були психолог СЗШ №25, сертифікований тренер з Wikimedia Нікітіна Інна Ігорівна та вчитель інформатики СЗШ №25 Шульга Марина Сергіївна. Дводенний марафон відбувся в приміщенні Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченко (29 січня) та кабінеті інформатики СЗШ №25 (30 січня).

До участі запрошувались всі, без винятку: необхідно лише написати нову статтю на будь-яку тему. Новачки мали змогу знайти на сторінці Вікімарафону пояснення ключових засад енциклопедії та скористатися «Майстром написання статей». Статті мають відповідати критеріям значимості, бути нейтрально написаними на підставі авторитетних джерел та посилатись на них, не порушувати авторського права. Всі учасники акції отримали невеличкі пам’ятні сувеніри від організаторів 

В заході взяли участь учні  і вчителі СЗШ №25, СЗШ№44, СЗШ №30, НВК-ДАЛ №15, Гімназії  №11, НВК №3. Писали статті на літературну тематику, про міський театр та його діячів,  про видатні постаті міста Кам’янського, географічні об’єкти, спортивні клуби  та багато іншого.

Загалом, за три дні марафону було створено 1349 статей, з яких майже 50 - завдяки зусиллям «марафонців-вікіредакторів» з нашого міста.  
 
Переглядів: 376 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar