Головна » 2017 » Березень » 27 » День української культури
10:50
День української культури

«День української культури» - за такою темою проведено семінар для керівників закладів дошкільної освіти на базі ДНЗ №14 «Берізка».

Мета заходу: вирішення актуальних проблем щодо національно-патріотичного виховання дошкільників, формування ціннісного ставлення особистості до держави, нації, українського народу та його культури.

Завідувач Губенко Т.О. презентувала досвід роботи закладу по впровадженню активних форм роботи з вирішення завдань національно-патріотичного виховання, що передбачають набуття дітьми соціального досвіду, сприяють формуванню національної свідомості, ініціативності, творчого підходу до справи.

Вихователь-методист Збарацька О.В. ознайомила з особливостями застосування нової освітньої технології «едьютейнмент» у національно-патріотичному вихованні дошкільників.

Перегляд організованої навчальної та ігрової діяльності продемонстрував поєднання вихователями різноманітних форм і методів національно-патріотичного виховання, насичення їх патріотичними емоціями та переживаннями на здобутках національної української культури:

  • «На гостини до бабусі», заняття-розвага у молодшій групі (вихователі Войтанник Т.Ф., Ковбаса О.І.);
  • «Ярмарок українського мистецтва», флешмоб у старшій групі (вихователі Михлик О.Г., Шульга О.Я.);
  • «Ми роду козацького діти», творчий звіт Швець І. М.,керівника фізкультурно-оздоровчого гуртка та Сушко Г.О., музичного керівника.

Цікавою всім колегам-жінкам була презентація «Українська кухня, як частина національної культури».

У підсумку на актуальному мікрофоні обговорені питання «Роль керівника у розбудові українського дитячого садка» та оновлена нормативно-правова база по здійсненню роботи з національно-патріотичного виховання, а саме:

  • “Про організацію національно-патріотичного виховання у дошкільних навчальних закладах” (Лист МОіН України від 25.07.2016 р. №1/9-396);
  • “Щодо застосування державної мови” (Лист МОіН України від07.10.2016 р. №1/9-542);
  • “Щодо організації роботи дошкільних навчальних закладів по ознайомленню дітей із народними традиціями, святами та обрядами” (Лист МОіН України від 20.10.2016 р. №1/9-561);
  • “Про методичні рекомендації з патріотичного виховання” (Лист МОіН України від 27.12.2014 р. №1/9-614);
“Про затвердження плану заходів щодо популяризації державних символів України, виховання поваги до них у суспільстві” “Розпорядження КМУ від07.12.2016 р. №954-р)
Переглядів: 454 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar