Головна » 2017 » Вересень » 1 » Ділова розмова вчителів фізико-математичних дисциплін напередодні 2017-2018 н.р.
12:31
Ділова розмова вчителів фізико-математичних дисциплін напередодні 2017-2018 н.р.

22 серпня 2017 року на базі НВК №36 проведено традиційні серпневі наради вчителів фізики, астрономії та математики загальноосвітніх навчальних закладів м. Кам’янського. На цих нарадах розглянуто основні документи МОН України щодо організованого початку нового 2017-2018 навчального року. Розглянуто ключові зміни в оновлених навчальних програмах для 5-9 класів. Надано конкретні рекомендації до календарно-тематичного планування навчального матеріалу з фізико-математичних дисциплін, зокрема, за новими програмами в 9 класі.

Здійснено аналіз роботи міських методичних об’єднань вчителів фізики, астрономії, математики за минулий 2016-2017 н.р. Відзначені позитивні досягнення вчителів, учнів у навчанні, участі в предметних олімпіадах, конкурсах «Колосок», «Левеня», «Бобер», «Кенгуру», в роботі Малої академії наук України. Серед відзначених закладів колективи Технічного ліцею, НВО-ліцею НІТ, НВК-гімназії №11, НВК №36, 24, НВК-академічного ліцею №15, СЗШ №10,20,35, гімназії №39.

Протягом минулого навчального року з вчителями проведена значна організаційна та навчально-методична робота. Відповідно сучасних вимог до інноваційних підходів в роботі з дитячими учнівськими колективами вчителі демонстрували на міських семінарах-практикумах передовий педагогічний досвід, ділились досягненнями у використанні ІКТ під час уроків та в позаурочній діяльності.  Проведено семінари-практикуми для вчителів математики на базі СЗШ №21, НВО-Ліцею НІТ., фізики та астрономії на базі СЗШ №9,22, інформатики на базі НВК №26, СЗШ №35, НВО-ліцею НІТ. Матеріали були представлені на сайтах ДзГП, МК.

Для кожної категорії вчителів створені умови для отримання консультативно-інформаційної допомоги від методиста, керівників ММО, досвідчених вчителів. Для молодих та малодосвідчених вчителів проведено майстер-класи та засідання круглого столу на базі СЗШ №10,31,НВК №36, НВО-ліцею НІТ з питань опанування методики складання календарно-тематичних, поурочних планів, документації по кабінету, проведення діагностичних контрольних робіт та ін.

Надано розгорнуту інформацію рейтингу шкіл нашого міста в ЗНО-2017 з математики та фізики.                                                                    
Керівниками ММО вчителів фізики та астрономії Безьяновим О.О. (НВК №36), Подберезною І.В. (СЗШ №10) для вчителів окреслені пріоритетні завдання на новий 2017-2018 н.р.

На нараді була представлена Концепція нової української школи, головна ідея якої полягає в наступному - ПОТУЖНУ ДЕРЖАВУ І КОНКУРЕНТНУ ЕКОНОМІКУ ЗАБЕЗПЕЧИТЬ ЗГУРТОВАНА СПІЛЬНОТА ТВОРЧИХ ЛЮДЕЙ, ВІДПОВІДАЛЬНИХ ГРОМАДЯН, АКТИВНИХ І ПІДПРИЄМЛИВИХ. САМЕ ТАКИХ ПОВИННА ГОТУВАТИ СЕРЕДНЯ ШКОЛА УКРАЇНИ.
Переглядів: 344 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar