Головна » 2019 » Жовтень » 28 » ЕЛЕМЕНТИ ЕТНОПЕДАГОГІКИ НА УРОКАХ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ
09:08
ЕЛЕМЕНТИ ЕТНОПЕДАГОГІКИ НА УРОКАХ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ

Сьогодні перед суспільством і школою стоїть проблема розвитку особистості свідомого українського громадянина, яка поєднує в собі національні риси й самобутність українського народу. Саме уроки трудового навчання з елементами етнопедагогіки надають значні можливості для національно-патріотичного виховання, пізнання дітьми культури, традицій та звичаїв українського народу.

25 жовтня 2019 року на базі КЗ «Гімназія №8» пройшов  міський семінар-практикум вчителів обслуговуючої праці закладів загальної середньої освіти міста на тему «Реалізація елементів етнопедагогіки під час  трудової підготовки учнів в умовах НУШ».

Під час семінару учасники заслухали доповідь-презентацію методиста методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Заіки Н.І. «Новій українській школі - новий зміст технологічної освіти  засобами етнопедагогіки»; інформаційний вісник бібліотекаря  гімназії Садовської Н.Ф. «Василь Сухомлинський про значення  етнокультури у вихованні підростаючого покоління». Використання українського етносу на уроках трудового навчання вчитель обслуговуючої праці  Демидова А.М. продемонструвала через презентацію «Worh Shop» «Арткнига» по мотивам  української народної казки «Рукавичка». З керівником методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу Бойко Л.В. присутні створили фанфіки за мотивами української народної казки «Рукавичка». Вчителі обслуговуючої праці також стали активними учасниками квесту «Фольклорна веселка» та майстер-класів з проєктування ляльки-мотанки «Оберіг». Зацікавив учасників семінару-практикуму і майстер-клас: «Еко-проєкт  «Нове життя старим речам» (виготовлення виробу з паперової лози), який провела мати учениці 2-А класу Захарченко Т.О.

Підводячи підсумки семінару вчителі трудового навчання одностайно прийшли до висновку, що використання в педагогічній діяльності елементів етнопедагогіки допомагає виховувати національно-свідому особистість, яка дорожить національними цінностями та святинями.

Переглядів: 208 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar