Головна » 2017 » Жовтень » 12 » Юним науковцям – широку дорогу!
10:43
Юним науковцям – широку дорогу!

5 жовтня 2017 року в технічному ліцеї відбулась інструктивно-методична нарада-семінар для педагогічних працівників - відповідальних за роботу з інтелектуально обдарованими учнями у загальноосвітніх навчальних закладах м. Кам’янського.

Міське наукове товариство – справжній осередок пошуку, експериментів, відкриттів та копіткої праці школярів міста, які займаються науково-дослідницькою діяльністю, роблять перші кроки до власних наукових досліджень. У місті працює  26 шкільних наукових товариств, кількість яких постійно зростає. Щорічно на І міському етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту  Малої академії наук учнівської молоді юними науковцями нашого міста презентується в середньому 150-200 робіт. Переможці та призери І міського етапу гідно представляють свої дослідження на обласному рівні. Найрезультативніші  учнівські науково-дослідницькі роботи є серед учасників та призерів Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту.

Відкрила нараду методист методичного кабінету  департаменту з гуманітарних питань Наталія Володимирівна Луніченко – координатор науково-дослідницької роботи учнівської молоді нашого містам.  Вона привітала всіх учасників наради-семінару з початком нового сезону відкриттів,  сезону пошуку обдарованих учнів та  сезону реалізації успішних проектів у міському науковому товаристві. Також у своїй доповіді Наталія Володимирівна акцентувала увагу присутніх на пріоритетність напряму науково-дослідницької роботи, роботи з обдарованими учнями у системі розбудови Нової української школи.  

 Далі присутнім було презентовано результати роботи міського осередку науки за підсумками 2016-2017 навчального року. З успіхами, досягненнями, здобутками учасників наради ознайомила Світлана Валентинівна Тимченко – заступник директора з навчально-виховної роботи КЗ «Технічний ліцей», яка у 2016-2017 р.р.  була науковим секретарем  міського наукового товариства. Світлана Валентинівна висловила слова подяки усім науковим керівникам та їх вихованцям за результативну роботу з даного напрямку  діяльності.

Цікавою родзинкою наради-семінару стала участь учнів –  дійсних членів  Дніпропетровського відділення Малої академії наук – в обговоренні питань організації, підготовки та захисту науково-дослідницьких проектів за різними напрямами.  Так, Іванова Діана – учениця 10 класу НВК- гімназії № 11, доповіла присутнім про особливості оформлення наукового дослідження. Діана є переможцем І міського, ІІ обласного етапу та учасником ІІІ Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту у секції «Українська мова».

Учень 11 класу КЗ «Технічний ліцей»  Губа Олександр поділився власними наробками з питань презентаційного супроводу наукового дослідження. Олександр став призером  І міського та ІІ обласного етапу конкурсу-захисту у відділенні екологічних наук.

Майстер-клас для присутніх продовжив учень 11 класу колегіуму № 16  Озерний Даніїл, якому науковий олімп підкорився відразу у двох секціях - хімії та педагогіки.  Учень здобув найкращий результат за підсумками конкурсу-захисту  не лише на рівні міста та області, а й став призером Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту МАН. Президентський стипендіат Озерний Даніїл продемонстрував присутнім яким має бути публічний виступ-захист роботи, зокрема, з педагогіки.

По завершенню учнівських стендових доповідей Яна Петрівна Жучек – заступник директора з науково-методичної роботи технічного ліцею від імені усіх присутніх побажала юним науковцям  творчих успіхів, вдалої самореалізації та наснаги у здійсненні найзаповітніших мрій. Далі  координаторів наукової роботи ЗНЗ міста було ознайомлено  з планом роботи товариства, етапами підготовки науково-дослідницьких проектів та умовами участі у міському та обласному етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту у 2017-2018 н.р.  

Роботу у міському науковому товаристві розпочато! Нехай успішними, вдалими та продуктивними будуть наукові  дослідження талановитої учнівської молоді нашого міста.   
Переглядів: 367 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar