Головна » 2019 » Жовтень » 17 » МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ОСНОВ ЗДОРОВ’Я В ЛІЦЕЇ №1
08:29
МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ОСНОВ ЗДОРОВ’Я В ЛІЦЕЇ №1

16 жовтня 2019 року в КЗ «Ліцей №1» Кам’янської міської ради (директор Галагуза О.В.) відбувся міський семінар-практикум для вчителів основ здоров’я за темою «Формування ключових компетентностей та розвиток критичного мислення учнів на уроках основ здоров’я».

Відкрила семінар-практикум методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Чобанян С.О., яка у своєму виступі розкрила особливості формування ключових компетентностей на уроках основ здоров’я. Особливу увагу звернула на те, що пріоритетними напрямками діяльності сучасного вчителя є пробудження інтересу до навчання, організація самостійної роботи та оптимальне поєднання всіх видів діяльності на уроці.

З питань освітнього середовища як простору для розвитку ключових компетентностей учня виступив директор ліцею Галагуза О.В. Заступник директора з навчально-виховної роботи Неділько О.Ф. зауважила, що навчання буде успішним, якщо учитель на уроках основ здоров’я буде використовувати вправи на розвиток критичного мислення учнів.

Учителі основ здоров’я поділилися досвідом роботи зі своїми колегами. Сінчишина Ю.В. презентувала елементи тренінгового заняття з формування критичного мислення через покращення взаємодії та взаємозв’язків між півкулями головного мозку та провела майстер-клас щодо формування вміння в учнів приймати виважені рішення через інтерактивну гру з профілактики ВІЛ СНІДу «Маршрут безпеки».  Бондарь Н.П. провела практичне заняття на тему «Рольові ігри з учнями на уроках основ здоров’я як розвиток емоційного інтелекту складової критичного мислення».

Досвідом роботи із застосування інтерактивної дошки як засобу підвищення мотивації учнів при вивченні основ здоров’я поділилася Василевська Г.В., вчитель інформатики.

Підводячи підсумки роботи семінару-практикуму, Чобанян С.О. зазначила, що використання методів та прийомів з розвитку критичного мислення допоможе підвищити ефективність уроків основ здоров’я та зробить урок сучасним.

Переглядів: 195 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar