Головна » 2017 » Березень » 21 » Міський семінар-практикум для вчителів предмета «Захист Вітчизни» на базі технічного ліцею
23:43
Міський семінар-практикум для вчителів предмета «Захист Вітчизни» на базі технічного ліцею

15 березня 2017 року на базі КЗ «Технічний ліцей» відбувся міський семінар-практикум для вчителів предмета «Захист Вітчизни» загальноосвітніх навчальних закладів міста за темою: «Використання інтерактивних технологій у військово-патріотичному вихованні допризовної  молоді на уроках предмету «Захист Вітчизни».

Відкрила роботу семінару-практикуму методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань міської ради В.В.Фіалко, яка представила предмет «Захист Вітчизни» як складову військово-патріотичного виховання учнівської молоді.

Директор навчального закладу М.О.Наказний презентував навчальний заклад та основні аспекти формування громадянина – патріота України в умовах технічного ліцею.  Директор зазначив, що основою патріотичного виховання в навчальному закладі є знання героїчного минулого, збереження історико-культурних традицій народу, аналіз подій сучасності.

В практичному  блоці семінару вчителів  предмета «Захист Вітчизни» було запрошено на урок, який проводив вчитель предмета «Захист Вітчизни» технічного ліцею - О.І.Черниш у формі  веб–квесту. В основу веб-квесту під назвою «Склад та озброєння механізованого відділення» було  покладено групову роботу учнів з розподілом ролей    та з використанням інтернет-ресурсів.

Під час майстер-класу вчитель предмета «Захист Вітчизни» технічного ліцею  разом з учнем 10-В класу, Бурчак Антоном, представив особливості організації та проведення уроків у формі веб-квестів. Учасники семінару мали можливість самостійно пройти тестування  та перевірити свої знання із технічних характеристик озброєння механізованого відділення.

Заступник директора технічного ліцею з виховної роботи В.В.Резник презентувала  роботу навчального закладу, спрямовану на виховання громадянина – патріота України,  через різні форми виховної роботи.

Підводячи підсумки семінару-практикуму,  учасниками було зазначено, що виховання патріотизму вимагає єдності і цілісності виховної дії на особу. Патріотизм, передусім, формується в процесі і на основі особистої участі дитини в житті суспільства. Від того, якою буде ця участь, залежить рівень сформованості патріотизму учнів.

Фото

Переглядів: 324 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar