Головна » 2019 » Березень » 7 » Міський семінар-практикум вчителів фізичної культури на базі НВК №13
08:17
Міський семінар-практикум вчителів фізичної культури на базі НВК №13

05 березня 2019 року згідно з річним планом департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради відбувся міський семінар-практикум для вчителів фізичної культури закладів освіти м. Кам'янського на базі КЗ НВК №13 (директор Єфремова Л.С.)  з теми «Формування здоров’язбережувальної і соціальної компетентностей учнів у процесі активної фізкультурно-спортивної діяльності».

Фіалко В.В.,  методист МК ДзГП, відкрила роботу семінару,  ознайомила його учасників з метою, завданнями та планом роботи. Віра Володимирівна окреслила особливості впровадження компетентнісної освіти в практику роботи вчителя фізичної культури  та зазначила, що успіх інноваційних змін залежить від учителя, від його творчого потенціалу.

«Турбота про здоров'я - це найважливіша праця вихователя. Від життєдіяльності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра у власні сили…» Слова видатного педагога Василя Олександровича Сухомлинського  обумовили  актуальність і важливість обраної теми. 

 У презентаційній картці директор Єфремова Л.С. ознайомила присутніх з   системою роботи закладу в контексті збереження фізичного, соціального здоров’я учнів навчально-виховного комплексу. Людмила Сергіївна підкреслила, що фізичне виховання є пріоритетним напрямком розвитку школи, ефективність роботи в якому  відслідковується не тільки за моніторингом  навчальних досягнень учнів з предмету, але  й за динамікою покращення   здоров'я школярів, рівнем мотивації їх до уроків, показниками  фізичної підготовленості, рівнем зайнятості в спортивних секціях та гуртках. 

Учитель  фізичної культури  закладу Залогіна Т.В., керівник шкільного методичного об’єднання,  у ході методичного порадника «Створення організаційно-педагогічних умов для впровадження черліденгу в систему фізичного виховання школи»  презентувала власний досвід  щодо організації черліденгу. Акцент зроблений на новизну  та незвичайність цього виду спорту,  його яскравість та непередбачуваність

Практична частина семінару  представлена практикумами  з тем: «Використання технік спортивного туризму в роботі вчителя фізичної культури»,  «Удосконалення технічної підготовки юних футболістів шляхом використання техніко-тактичних прийомів гри».

Учителі фізичної культури Литовченко А.С. та Телятник О.М. продемонстрували вправи для відпрацювання навичок володіння м'ячем, розвитку дрібної моторики, координації рухів. Вчителі міста мали змогу зіграти в  «тенісбол», гру, яка розвиває технічну підготовку, рухливість, орієнтацію на футбольному майданчику.

За участі представників КЗ «ПНЗ «Ценр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді «Горицвіт» Горбонос  Р.О., Полив’яної Л.О. учасники семінару розгадували таємниці вузликового письма,  навчались технікам в’язання та використання вузлів.

Для прихильників баскетболу вчителем Гражданом Є.С. представлено фрагмент незвичного тренування. Інноваційний підхід  стосується сумісних тренувань між різнорівневими гравцями як за віком, так і за статтю. Подібні тренування та обмін досвідом вихованців дають непоганий результат.

Спортивний вернісаж «Популяризація спортивних дисциплін -  умова здорового способу життя і успішної соціалізації особистості» представив гостям палітру юних спортсменів школи, які піднялись на вершину імпровізованого спортивного Олімпу.  Серед них 12 кандидатів у майстри спорту, 25 учнів, що мають від першого до третього дорослих розрядів. Учні представляли різні види спорту: художню гімнастику, греблю, бокс, акробатику, тхеквандо, кіокушин-кан карате, спортивний туризм, черліденг.  По праву разом з учнями  на вершині знаходилась і їх учитель Чабан В.С., яка і нині має високі досягнення з черліденгу. Окрасою свята стали виступи вихованців гуртків кіокушин-кан карате та черліденгу.

Справжнє життя починається тоді, коли дружиш з кращими, тренуєшся з найсильнішими і не здаєшся тоді, коли здається, що нічого вже не можна виправити – це гасло  підтверджує своїм прикладом Наконечний О.М., тренер, віце-президент організації «Федерація кіокушин-кан карате». Це гасло  власною долею підтверджує і вчитель закладу Залогіна Т.В., яка більше десяти років присвятила  себе справі становлення черліденгу в місті. Майстер-клас від Тетяни Володимирівни, не тільки тренера, але й президента обласної федерації черліденгу, на базі СК «Прометей»  здобув високу оцінку від колег.

Під час підведення підсумків методистом МК ДзГП Філко В.В.  надано рекомендації вчителям фізичної культури для врахування в подальшій роботі.
Переглядів: 247 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar