Головна » 2017 » Березень » 20 » Молоді вчителі інформатики навчаються в СЗШ №35
16:00
Молоді вчителі інформатики навчаються в СЗШ №35

15 березня 2017 р. на базі СЗШ №35 відбувся міський  семінар для молодих та малодосвідчених вчителів інформатики загальноосвітніх навчальних закладів міста за темою  «Розвиток  життєвих компетентностей під час вивчення інформатики».

Відкрила методичний захід Луніченко Н.В., методист методичного кабінету ДзГП.  В теоретичній частині семінару була представлена прзентаційно-інформаційна доповідь «Впровадження інноваційних технологій для розвитку інтелектуального потенціалу учнів, їх життєвих компетентностей у процесі вивчення інформатики».
 
В середній школі №35 працюють поруч молоді та досвідчені вчителі. Згуртовує колектив однодумців директор школи Бичко Світлана Іванівна.       

Директор Бичко С.І. та заступник директора з навчально-виховної роботи Скворцова С.А. також використовували можливості мультимедійної техніки для представлення досягнень педагогічного колективу та ознайомлення гостей з методичними прийомами, які активно застосовують в своїй роботі вчителі школи. Головною метою семінару було ознайомлення учасників з формами, методами та прийомами, які використовують на своїх уроках та в позаурочній роботі молоді вчителі інформатики Трофименко Д.М. та математики Крилова Ю.С.  Із зацікавленістю спостерігали вчителі за діями Дарії Миколаївни, коли вона керувала діями молодших школярів  при вивченні теми «Графічний редактор» у світі казки. Бінарний урок інформатики та математики провели вчителі Трофименко Д.М. та Крилова Ю.С.  в 7 класі. На уроці вдало було поєднано повторення вивченої теми з інформатики «Побудова графіків лінійної функції в програмі MS Excel» та показ вправ прикладного характеру на інтерактивній дошці з алгебраїчної теми «Лінійна функція». Під час уроку учні показали одночасно знання фізики, математики, інформатики.

В рамках семінару вчителі мали можливість набути не лише теоретичних знань з методики викладання, педагогіки, але й взяти участь в тренінгу «Розвиток життєвих компетентностей як фактор соціалізації учнів», проведеного шкільним практичним психологом Паламарчук К.І. та Трофименко Д.М. Крім того вчителі відвідали шкільний музей,  учнями школи була проведена екскурсія «Вітчизно моя, дорога Україно, для кожного з нас ти у серці єдина!». При підведенні підсумків семінару-практикуму гості відзначили високий рівень організації роботи учнівського, педагогічного колективу СЗШ №35. Були прийняти методичні рекомендації з теми семінару.
Переглядів: 375 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar