Головна » 2018 » Березень » 5 » Патріотичне виховання сьогодні
00:30
Патріотичне виховання сьогодні

Вирішення завдань формування патріотизму учнів вимагає від педагогів нових, нетрадиційних підходів до організації навчально - виховного процесу. Це актуалізує необхідність модернізації системи підготовки педагогів до патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, оскільки якість і ефективність виховання патріотичних почуттів підростаючого покоління залежить від рівня готовності, професійної майстерності вчителів-вихователів з означеної проблеми.

Досвідом роботи з питань військово-патріотичного виховання поділилися  педагоги СЗШ №7 (директор М.І. Лисенко)  на міському  семінарі - практикумі для вчителів предмету «Захист Вітчизни», який був проведений 28.02.18 року за темою: «Формування в процесі вивчення предмету «Захист Вітчизни» у учнівської молоді вмінь і навичок, необхідних в умовах військової небезпеки».  

У семінарі приймали участь методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Фіалко В.В.,  голова міського методичного об’єднання, полковник запасу Бивалін В.М., заступники директорів з військово-патріотичного виховання, вчителі предмету «Захист Вітчизни».  Під час обговорення питання військово-патріотичного виховання та  психологічної підготовки учнів до захисту Вітчизни методист методичного кабінету ДзГП  Фіалко В.В. зазначила, що головне у військово-патріотичному вихованні – це відродження духовності та моралі, яке базується на системі загальнолюдських цінностей і вбирає у себе національні, культурні, професійні інтереси різних верст населення. Важливу роль у вихованні патріотизму учнівської молоді, на сучасному етапі,  відіграє участь у козацько-лицарському русі «Джура», співпраця з діючими  військовими частинами. Заступник директора з військово-патріотичного виховання СЗШ №7   Сегеда О.О. відзначив, що у військово-патріотичному вихованні велике значення має вивчення історії формування  і будівництва ЗСУ, значення військової служби та військового обов’язку.

Гостям семінару продемонстрували форми і методи роботи гуртка козацько – лицарського виховання «Джура» СЗШ №7. Присутні мали змогу  побачити результати праці педагогів закладу для реалізації  спільної мети.  Мета роботи гуртка: формування громадянина - патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, виховання громадян, які здатні побудувати громадянське суспільство, в основу якого були б закладені та постійно втілювалися демократія, толерантність та повага до прав людини.

Цікавою та змістовною була екскурсія з відвідування військової частини в м. Дніпро, під час якої учасники семінару ознайомилися з життям та діяльністю військової частини ЗСУ.

Для педагогічного колективу СЗШ №7  патріотичний напрямок роботи був і залишається пріоритетним.

Патріотизм у сучасному розумінні – це відчуття того, що в моєму класі, школі, місті, країні все мене стосується.
Переглядів: 307 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar