Головна » 2018 » Травень » 4 » PISA (PROGRAMME FOR INTERNATIONAL STUDENT ASSESSMENT)
09:11
PISA (PROGRAMME FOR INTERNATIONAL STUDENT ASSESSMENT)

Україна в 2018 році вперше бере  участь у Програмі міжнародного дослідження якості освіти PISA, що проводиться під егідою Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Метою програми є визначення тенденцій у результатах освітніх програм різних країн, чинників, що впливають на рівень навчальних досягнень здобувачів освіти  у світі.

Дослідження проводиться раз на три роки й спрямоване на оцінювання систем освіти в різних країнах світу на підставі тестування 15-річних учнів. Україна долучається до більш ніж 80-ти країн, що беруть участь у цьогорічному дослідженні PISA.03.05.2018 року в середній загальноосвітній школі №25 (директор Яковенко Т.В.)   тридцять  п’ять  учнів 2002 року народження  взяли  участь у міжнародному дослідженні якості освіти PISA-2018.

Метою програми є визначення тенденцій у результатах освітніх програм різних країн, чинників, що впливають на рівень навчальних досягнень здобувачів освіти  у світі.

Тож, учні комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №25» м.Камянського зробили свій, сподіваємось, позитивний внесок в оцінювання української  системи освіти.

Що дасть PISA учням?

Запровадження PISA стане кроком до встановлення компетентного підходу до навчання. При такому підході головне не накопичення певної кількості знань, а так звані компетенції – навички й уміння, на основі яких можна приймати життєві рішення. При цьому також змінюється роль учителя: він більше не єдине джерело знань, адже їх можна легко здобути за допомогою новітніх технологій. Завдання сучасних педагогів – продемонструвати учням, як можна використовувати отримані знання для вирішення актуальних проблем.
Переглядів: 307 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar