Головна » 2017 » Квітень » 20 » Раціональне використання форм і методів колективної та індивідуальної роботи з учнями при вивченні фізики
00:42
Раціональне використання форм і методів колективної та індивідуальної роботи з учнями при вивченні фізики

Згідно з річним планом роботи методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань міської ради 12.04.2017 року на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №9» Кам’янської міської ради відбувся міський семінар вчителів фізики та астрономії загальноосвітніх закладів міста на тему «Раціональне використання форм і методів колективної та індивідуальної роботи з учнями».

Семінар відкрила методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань Кам'янської міської ради Луніченко Н.В., яка ознайомила присутніх з планом семінару, зупинилася на важливих питаннях керівництва навчально-виховним процесом під час вивчення фізико-математичних дисциплін.

Теоретичний блок заходу продовжила директор комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №9» Кам’янської міської ради  Кожушко Т.М., яка презентувала пріоритетні напрямки діяльності закладу, наголошуючи на тому, що школа, відповідаючи вимогам сучасності, вже 10 років працює за інформаційно-технологічним профілем.

Учасники семінару відвідали урок фізики на тему «Будова і властивості твердих тіл, фізичні основи міцності». Вчитель фізики  Биковська Л.С. на високому рівні організувала практичну і самостійну роботу учнів. Діти, отримавши творче завдання, виростили у домашніх умовах кристали, за допомогою мікроскопів навчилися розрізняти типи кристалічних решіток та визначати міцність конструкцій. Запрошені педагоги відмітили кропітку, плідну роботу вчителя щодо підвищення інтересу учнів до фізики та астрономії.

Дуже цікаво і корисно пройшов  Квест - віртуальна подорож з учасниками семінару «Вийти з кабінету фізики». Вчителі фізики Биковська Л.С. та інформатики Чупілко С.І. представили нестандартну форму  проведення уроку узагальнення знань з ком’пютерною підтримкою. Гості мали змогу опрацювати дану методику самостійно та застосувати її у своій педагогічній діяльності.

В рамках семінару запрошені викладачі прийняли участь в тренінгу «Квантологія свого «Я», який провела практичний психолог Клименко О.Л.

Родзинкою семінару стали майстер-класи:

  • Креативна фізика. «Виготовлення космічних квітів – магнітів у техніці «Канзаши»» (вчитель трудового навчання Ємеліна І.Л.);
  • Астрономічна асоціація. «Галактика очима вчителя». Виготовлення графічної композиції (вчитель образотворчого мистецтва Високос І.А.).

Завершився семінар позакласним заходом - казкою-подорожжю «Космічні пригоди», підготовленою учнями 7-10 класів під керівництвом заступником директора з навчально-виховної роботи Михайловою О.В.  Герої казки в пошуках кристалів подорожували планетами Сонячної системи, виконуючи при цьому різні завдання та проводячи фізичні досліди.

Гості та учасники міського методичного заходу виразили подяку за креативний підхід до підготовки та проведення семінару-практикуму. При обговоренні теми семінару та його етапів були прийняті методичні рекомендації.  

Фото

Переглядів: 388 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar