Головна » 2018 » Лютий » 23 » Реалізація завдань Нової української школи
12:22
Реалізація завдань Нової української школи

Відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань міської ради, методичного кабінету 21 лютого 2018 року в комунальному закладі «Середня загальноосвітня школа №9» Кам’янської міської ради відбувся семінар-практикум для заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи ІІ-ІІІ ступенів за темою: «Підвищення якості освітнього процесу як необхідна умова формування ключових компетентностей учнів».

Розпочала семінар завідувач методичним кабінетом департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради Ващенко Валентина Андріївна, яка у своїй доповіді наголосила на оновленні змісту контрольно-аналітичної діяльності заступника директора з навчально-виховної роботи в умовах запровадження положень Нової української школи.

Директор школи Кожушко Тетяна Миколаївна привітала присутніх й презентувала діяльність освітнього закладу в умовах автономії закладу. Заступник директора Орлата Вікторія Володимирівна запропонувала присутнім, як одну з форм роботи, методичний міст, де учасники семінару розглянули питання підвищення якості освітнього процесу як необхідної умови формування ключових компетентностей учнів.

Педагогічна рада була проведена у формі квесту, де заступники директорів шкіл міста, відвідуючи імпровізовані станції та виконуючи запропоновані завдання, познайомилися з особливостями формування соціально-активної особистості. У практичному модулі запрошені разом з психологом школи Клименко Оленою Леонідівною працювали з проектними методиками як способом організації взаємодії педагогічного колективу, що сприяло підвищенню методичної та управлінської компетентностей заступників директорів з НВР. Результатом цієї роботи була комп’ютерна діагностика: «Чи добре Ви орієнтуєтесь у завданнях Концепції Нової української школи?», яку провели заступник директора з виховної роботи Михайлова Ольга Віталіївна та вчитель інформатики Чупілко Сергій Іванович.

Гості оглянули кабінет молодших класів Майстренко Олени Олексіївни, обладнаний для 1 класу 2018-2019 н.р. за всіма вимогами Нової української школи. У цьому ж кабінеті Високос Ірина Анатоліївна, учитель образотворчого мистецтва, провела майстер-клас з виготовлення іграшок для лялькового театру першокласників.

Корисним виявився майстер-клас Чупілко Сергія Івановича, який запропонував авторські програми щодо оптимізації забезпечення освітнього процесу за допомогою інформаційних технологій.

Порадував учасників семінару парад літературних героїв, який показав, як, використовуючи нестандартні форми інсценізації, зацікавити учнів школи до навчання, формувати в них ключові компетентності.

За підсумками практичного семінару було вироблено методичні рекомендації для заступників директорів з навчально-виховної роботи щодо підвищення якості освіти. Адміністрація школи висловила подяку за активну участь у семінарі та виразила готовність до подальшої творчої співпраці.
Переглядів: 384 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar