Головна » 2020 » Вересень » 2 » СЕРПНЕВІ НАРАДИ ВЧИТЕЛІВ МИСТЕЦЬКИХ ДИСЦИПЛІН
14:22
СЕРПНЕВІ НАРАДИ ВЧИТЕЛІВ МИСТЕЦЬКИХ ДИСЦИПЛІН
28 серпня 2020 року  відбулися  серпневі онлайн наради вчителів художньо-естетичного напряму, які викладають образотворче, музичне мистецтво та предмет освітньої галузі «Мистецтво» (за технічної підтримки гімназії № 39 та академічного ліцею № 15). Методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Маргарита Бабенко ознайомила педагогів  з підсумками роботи на попередній навчальний рік та окреслила вимоги до організації освітнього процесу в закладах освіти в карантинних умовах. Також нагадала, що пріоритетом у навчанні мистецтва є органічне впровадження компетентнісного, інтегрованого, діяльнісного, особисто-орієнтованого підходів.
Стратегічною метою сучасного освітнього процесу є розвиток особистості учня, становлення в людині системи цінностей: особистісних, загальнолюдських, професійних тощо. Серед предметів, що вивчаються в загальноосвітній школі, чи не найвищий виховний та розвивальний потенціал має мистецтво з притаманним йому впливом на свідомість і підсвідомість особистості, на інтелектуальну та емоційну сфери, на моральне і фізичне здоров’я людини.
У процесі роботи вчителі мистецтва шукали відповіді на запитання: якими повинні бути предмети художньо-естетичного напряму, що треба змінити у системі знань, ціннісних орієнтацій та якості художньої освіти.
На вимогу часу керівники міських методичних об’єднань художньо-естетичного напрямів Олена Коваль (вчитель гімназії № 39) та Світлана Машошина (вчитель академічного ліцею № 15) підготували змістовні презентації та практично продемонстрували упровадження медіа та інформаційних технологій на уроках курсу «Мистецтво» в умовах очного та дистанційного форм навчання.
На можливості використання нових сучасних технологій в позаурочній діяльності, а особливо при проведенні міського конкурсу-фестивалю «Віват, талант», зупинилася старший викладач музичного коледжу Олена Под’єльнікова. На завершення  нарад педагоги були ознайомленні з планом міських заходів з художньо-естетичного напряму, методичними рекомендаціями викладання курсу освітньої галузі «Мистецтво» в світлі реалізації концептуальних засад нової української школи.

 
Переглядів: 150 | Додав: pula | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar