Головна » 2018 » Березень » 5 » «Шкільна бібліотека – простір освітніх можливостей»
00:20
«Шкільна бібліотека – простір освітніх можливостей»

28 лютого 2018 року на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №35» (директор Бичко С. І) за планом департаменту з гуманітарних питань міської ради (директор Онищенко Т.Я.) відбувся бібліотечний прайм – дискус на тему «Шкільна бібліотека – простір освітніх можливостей».

У заході взяли участь 18 шкільних бібліотекарів міста.

Розпочала прайм – дискус  методист з бібліотечних фондів методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Кам’янської міської ради Заіка Ніна Іванівна, яка у своїй доповіді наголосила на тому, що шкільна бібліотека – це простір освітніх можливостей для розвитку компетентностей, необхідних для успішної самореалізації особистості в умовах запровадження положень Нової української школи.

Директор школи Бичко Світлана Іванівна привітала присутніх й презентувала діяльність освітнього закладу. Учасники прайм-дискусу переглянули цікавий фільм про родзинки життя школи № 35. Також директор доповіла про створення гуманістичного освітнього середовища як чинника успішної соціалізації особистосні громадянського суспільства.

Порадував учасників прайм – дискусу бібліофест, який продемонстрували учні, учасники гуртка «Юний бібліотекар» який діє в «Середній загальноосвітній школі №35».

Завідуюча бібліотеки Недайвода Юлія Сергіївна доповіла про науково-методичні засади впровадження компетентнісного навчання в світлі реалізації положень Концепції нової української школи та повідомила присутнім про науково-дослідницьку діяльність шкільних бібліотекарів з реалізації завдань міського педагогічного, інформаційно – дослідницького проекту «Шкільна бібліотека – простір освітніх можливостей для формування компетентностей, необхідних для успішної самореалізації особистості». Заступник директора з війсково-патріотичного виховання Завішева Галина Миколаївна продемонструвала інтеграцію бібліотечної справи в предмети базового компоненту, шляхом виховання  творчої особистості.

Практичний блок Заіка Ніна Іванівна розпочала із кластеру методики проектної діяльності шкільних бібліотекарів. Підводячи підсумки Заіка Ніна Іванівна разом із учасниками прайм-дискусу обговорили шляхи впровадження проектних технологій в освітній простір шкільних бібліотек.
Переглядів: 403 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar