Головна » 2018 » Березень » 27 » “Треба самому багато знати, щоб навчати інших”
09:16
“Треба самому багато знати, щоб навчати інших”

23 березня 2018 р. на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №9» Кам’янської міської ради проведено навчально-практичний семінар для молодих вчителів математики, інформатики за темою «Раціональний розподіл часу на уроці – запорука успішного засвоєння учнями навчального матеріалу».

Мета заходу: сприяти модернізації інноваційних напрямків навчання, впроваджувати ідеї позитивного педагогічного досвіду; навчити молодих вчителів оптимально вибирати форми організації занять, визначати дидактичні структури уроку, вибирати методи, прийоми та засоби навчання для успішного проведення уроків, правильно робити аналіз і самоаналіз уроку; розвивати творчість молодих вчителів.

Луніченко Наталія Володимирівна, методист МК ДзГП, у своєму виступі акцентувала увагу на Стратегії нової освіти – становлення Нової української школи, яка потребує нового умотивованого вчителя. Крім того нею було висвітлено питання використання вчителями методів стимулювання і мотивації навчально-пізнавальної діяльності. 

В практичному блоці Орлата Вікторія Володимирівна,  заступник директора з НВР СЗШ №9, вчитель математики,  провела тренінгове заняття «Структура сучасного уроку. Процес підготовки до результативного сприйняття учнями нових знань». Запрошені молоді колеги активно працювали, пропонували свої ідеї та ділились досвідом.

Вчитель інформатики СЗШ №9 Дірявка Марина Станіславівна запропонувала присутнім взяти участь у майстер-класі по підготовці до уроку із застосуванням ІКТ. Вона ознайомила колег з сучасними он-лайн платформами для дистанційного оцінювання та навчання учнів.

Учасники семінару дійшли висновку, що педагогічна майстерність і творчість учителя - запорука створення умов для розвитку особистості учня, а молоді викладачі завдяки ініціативі та творчості, повинні набувати професійної майстерності. Всім учасникам міського методичного заходу видано методичний бюлетень та рекомендації про формування структури сучасного уроку та способи досягнення дисципліни на уроці.

Фото

Переглядів: 378 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar