Головна » 2017 » Лютий » 4 » Безперервність в екологічній освіті дошкільнят
12:07
Безперервність в екологічній освіті дошкільнят
2 лютого 2017 року відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань на базі дошкільного відділення НВК №26 (директор Сокуренко Л.В.) відбувся методичний семінар для учасників регіонального науково-методичного проекту «Управління екологічною освітою шкільного простору в інтересах сталого розвитку».
Теоретичний блок семінару відкрила методист методичного кабінету  при департаменті з гуманітарних питань Заіка Н.І., яка в своєму виступі-презентації проаналізувала впровадження системи безперервної екологічної освіти у дошкільних закладах для формування екологічної культури дітей дошкільного віку. Цікавими, з методичної точки зору, для учасників семінару стали виступи заступника директора НВК №26 з дошкільної освіти Краснощокової Н.Г. і вихователя-методиста Мінаєвої В.С. щодо формування екологічної культури дошкільнят через призму безперервної екологічної освіти у часі і просторі у дошкільному відділенні.
В практичному блоці семінару були продемонстровані заняття з ознайомлення з природою у групі дітей 4-го року життя на тему «Зимовий ліс», інтегроване заняття з ознайомлення з природою та довкіллям у групі дітей 5-го року життя на тему «Подорож екологічною стежинкою лісу», інтегроване заняття ознайомлення з природою, навчання грамоти, логіко-математичного розвиту у групі дітей 6-го року життя на тему «До краси можна доторкнутись тільки серцем», в яких прослідковується наступність у формуванні екологічного світогляду дошкільнят. Участь у роботі на ІІІ етапі екопроектної діяльності методом міні-проектів презентували  групи  раннього віку (3-ій рік життя): «Город на підвіконні», «Захистимо ялинку». Родзинкою заходу стала театралізація казки В.О.Сухомлинського «Бджілка і акація».
Підводячи підсумки методичного семінару, методист методичного кабінету Заіка Н.І. відзначила системність, безперервність і належну методичну обґрунтованість екологічного виховання у дошкільному відділенні НВК №26. Учасники методичного семінару в процесі дискусії звернули увагу на творчу участь у проектній діяльності всього педагогічного колективу закладу.
Переглядів: 356 | Додав: SEP | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar