Головна » 2019 » Листопад » 5 » МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ВЧИТЕЛІВ БІОЛОГІЇ
09:41
МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ВЧИТЕЛІВ БІОЛОГІЇ

01 листопада 2019 року на базі комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Гімназія №11 – спеціалізована школа з поглибленим вивченням іноземних мов І ступеня – дошкільний навчальний заклад «Еврика» Кам’янської міської ради відбувся міський семінар-практикум вчителів біології за темою: «Використання сучасних освітніх технологій у процесі викладання природничих дисциплін».

Відкрила семінар методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань міської ради Чобанян С.О. Дуже вдало і цікаво представила заклад директор Рева Н.В.

Практичний блок семінару відрізнявся різноманітністю форм роботи. Слід зазначити, що всі вони носили інноваційний сучасний характер. Наскрізною лінією семінару є STEM освіта, що є вимогою нової української школи.

Досвідчені вчителі біології Клевець А.М. та Клевець О.В. запропонували колегам фрагменти уроків, з використанням інтерактивної дошки та сучасного обладнання. Присутні зазначили, що технічне забезпечення навчальних кабінетів відповідає вимогам сучасності.

Дуже корисним виявився майстер-клас «Сучасні освітні технології у процесі викладання природознавства за програмою «Інтелект України». Це питання актуальне, тому що в закладі впроваджується науково-педагогічна програма «Інтелект України» не тільки в початковій школі, а й продовжується в школі ІІ ступеня за бажанням батьків.

Завдяки цій програмі учням цікаво навчатись, креативно мислити, на практиці використовувати набуті знання, що мотивує сучасних дітей покоління Z до навчання.

Важко уявити сучасний семінар без STEM лабораторії, під час якої вчителі на практиці виділяли молекулу ДНК рослинної клітини, виявляли властивості ензимів, води, перевіряли щільність речовин, жири, вуглеводи у складі води тощо.

Учасники семінару отримали методичну допомогу в питаннях впровадження STEM освіти в навчальному закладі.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Черкасова Т.В. поділилась досвідом впровадження STEM проектів в освітньому процесі. Такий напрям роботи допомагає підготувати дітей адаптуватись в нашому швидкоплинному суспільстві. Сучасного учня може підготувати лише сучасний педагог. Про це йшла мова в методичній студії «Електронне портфоліо  вчителя – вимога часу», яку провела вчитель хімії Гавриліна В.В.

Не обійшлося без квест-Life Huck, який складався з чотирьох станцій «Анатомічна», «Чорна скринька», «Біологічний аукціон», «Танцювальна».

Під час цього квесту вчителі біології продемонстрували професійні знання, креативність, нестандартне мислення, яким повинен володіти вчитель нової української школи, що свідчить про відхід від шаблонів та стереотипів.

Цілком логічним і несподіваним був захід під назвою «Молекулярна кухня», суть якої є нові комбінації смаків, над яким чаклують кухарі-біологи, хіміки. Результат був вражаючий: за годину учасники семінару змогли приготувати такі страви, як: макарони зі шпінату, ікру, сирні чіпси тощо.

Під час проведення підсумків семінару вчителі біології зазначили високий рівень підготовки міського семінару-практикуму, професіоналізм вчителів гімназії, постійну підтримку адміністрацією STEM освіти.

Переглядів: 246 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar