Головна » 2019 » Листопад » 08

Як у сучасних реаліях виховати Особистість та Патріота? Чи існує новий формат козацької педагогіки? Чи може шкільний музей мати інтерактивний формат? Чи існують «рецепти» його апгрейду? Як сервіси Google можуть допомогти в роботі адміністратора, учителя? Чи існує формула успішної гри «Сокіл» («Джура»)? На ці та багато інших запитань відповіді шукали учасники міського семінару-практикуму для заступників директорів з виховної роботи освітніх закладів міста, що відбувся на базі КЗ СЗШ № 10 (директор Савченко Г.О.).  Формат заходу, розроблений спільно з Бабенко Р.М.,  методистом  методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань, дозволив максимально задіяти кожного учасника, ... Читати далі »

Переглядів: 205 | Додав: pula | Дата: 08.11.2019 | Коментарі (0)

На сучасному етапі розвитку суспільства гостро постає питання духовного виховання дитини-дошкільника. Варто зазначити, що у руслі перебудови освіти і виховання дітей, починаючи з дошкільного віку, у національній системі освіти здійснюється пошук нових шляхів до визначення змісту, виховання дошкільників на народних традиціях, звичаях, обрядах.   

У програмах дошкільної освіти «Дитина», «Соняшник», «Українське дошкілля» передбачено формування основ духовності з перших років життя. З-поміж програмових вимог  - сприяння засвоєнню уявлень про духовний ідеал людини, збагаченню власного емоційного досвіду та формування певного ставлення до самого себе. ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Додав: pula | Дата: 08.11.2019 | Коментарі (0)

На виконання календарного плану роботи  міського методичного об’єднання вчителів предмету «Захист Вітчизни» на 2019-2020 н.р., 06 листопада 2019року,  у приміщені департаменту з гуманітарних питань відбулася методична нарада заступників директорів закладів освіти з військово-патріотичного виховання  та вчителів військової підготовки базових закладів з вивчення предмету «Захист Вітчизни».

Директор департаменту Тетяна Яківна Онищенко окреслила, що  головною метою  в роботі  базових закладів з військової підготовки  є формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту Вітчизни, а також системного уяв ... Читати далі »

Переглядів: 186 | Додав: pula | Дата: 08.11.2019 | Коментарі (0)