Головна » 2017 » Лютий » 27 » Семінар-практикум для бібліотекарів загальноосвітніх навчальних закладів міста на базі СЗШ №27
11:20
Семінар-практикум для бібліотекарів загальноосвітніх навчальних закладів міста на базі СЗШ №27

24 лютого 2017 року відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань міської ради (директор Онищенко Т.Я.) на базі СЗШ №27 (директор Маслєніков Р.В.) відбувся семінар-практикум для бібліотекарів загальноосвітніх навчальних закладів міста за темою: «Співпраця шкільного бібліотекаря та вчителя щодо розвитку творчих здібностей та уподобань  учнів». У заході взяли участь головні спеціалісти відділу освіти ДзГП Соломашенко Л.М. та Саламацька О.Ю.

В теоретичному блоці  методист з бібліотечних фондів методичного кабінету ДзГП Заїка Н.І. підкреслила актуальність питання «Формування творчих компетентностей учнів засобами бібліотечних ресурсів». Директор СЗШ №27 Маслєніков Р.В. презентував діяльність навчального закладу та окреслив основні завдання шкільної бібліотеки. Заступник директора з НВР Бєлуха О.Ш. доповіла про роль бібліотеки в інформаційному середовищі школи, відзначила важливість співпраці бібліотекаря та вчителя, надала характеристику діяльності бібліотекаря закладу, молодого спеціаліста Масленікової О.В.

Різнопланово представлено практичний блок семінару. Учасникам семінару-практикуму  було запропоновано перегляд бібліотечного заходу «Тарасове село» в 4-А класі (вчитель початкових класів Донченко К.В., бібліотекар Масленікова О.В.). Вірші Т.Г.Шевченка та пісні, слова  яких - його твори  у виконанні учнів,   допомогли  гостям уявити дитинство поета,  осягнути світосприйняття  та багатогранність творчості митця.

Фрагмент уроку літературного читання «Літературна казка» в 2-А класі (вчитель початкових класів  Мельничук І.Г.) зацікавив учасників семінару-практикуму запропонованими формами роботи з учнями.  Учні розіграли в ролях казку Н.Забіли «Про півника та  курочку і про хитру лисичку», працюючи в групах,  підготували ілюстрації  до казки в техниці скрапбукінг,  колективно створили тематичний альбом.

Запрошені до участі в семінарі-практикумі директор центральної бібліотеки ім.Т.Г. Шевченка Герасюта Т.І. та завідувач юнацьким відділом центральної міської бібліотеки Дороніна Т.Ю. презентували досвід формування іміджу бібліотеки та застосування  реклами книги.

Захід «Буктрейлер «Буккросинг в школі» ознайомив з практикою застосування  в закладі інноваційних  форм роботи бібліотеки з метою популяризації книжок (вчитель української мови та літератури Мартиненко Н.П., бібліотекар Масленікова О.В.). Учасники семінару мали можливість не тільки  переглянути створені буктрейлери,  а й стати глядачами чудової театралізованої вистави, на якій учні продемонстрували, що означає термін «буккросинг» та образно представили  головних персонажів творів В.Нестайка «Тореодори з Васюківки», М.Гоголя «Ніч перед Різдвом» та «Арабських казок».

На етапі практичного блоку «Методичний порадник» бібліотекарі були ознайомлені з новими вимогами до оформлення документації шкільної бібліотеки та порядком проведення конкурсного відбору проектів підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів (бібліотекар НВК «Гармонія» Кузнецова Л.Г., бібліотекар СЗШ №27 Масленікова О.В.).

По завершенню семінару (на аналітичному блоці) гості та учасники семінару-практикуму відзначили високий рівень проведених заходів.

 
Переглядів: 455 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar