Головна » 2019 » Грудень » 8 » ВЧИТЕЛІ ХІМІЇ ОПАНОВУЮТЬ ІНТЕГРАЦІЙНІ НАВИЧКИ
14:57
ВЧИТЕЛІ ХІМІЇ ОПАНОВУЮТЬ ІНТЕГРАЦІЙНІ НАВИЧКИ

05 листопада на базі гімназії №12 (директор Запорожець А.А.) відбувся міський семінар-практикум для вчителів хімії закладів загальної середньої освіти на  тему: «Інтегрований підхід до навчання як засіб формування ключових компетентностей учнів». Відкрила семінар методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Чобанян С.О., яка наголосила на необхідності розвитку життєвих компетентностей в учнів під час викладання предмету та проблемі покращення якості викладання точних дисциплін.

Вчитель хімії Татарець С.М. представила воркшоп «Розвиток компетентностей на уроках хімії через застосування інноваційних технологій»,  поділилася останніми новинами в сфері педагогічних інновацій і дала практичні рекомендації з формування та використання леп-топів та леп-буків на уроках.

До уваги  вчителів хімії було представлено англомовні Інтернет-ресурси для  використання  їх як інструментарію для інтерактивного наповнення уроків.

На семінарі вчителям був представлений регіональний матеріал: відеофільм «Придніпровський хімічний завод: творці атомного століття», презентований вчителем фізики Левченко Г.М. Вчителі обговорили перспективи розвитку місцеутворюючого підприємства, яке виробляло  люмінофор для телебачення, високоенергетичні магніти, штучне коштовне каміння для ювелірних прикрас та лазерної техніки, скандій для ракетної та авіатехніки, переробляв золото, але, з іншого боку, є джерелом «хвостосховища» урану.

Екологічні проблеми та шляхи їх вирішення набули подальшого обговорення під час майстер-класу «Екопроєкти»,  надано  практичні поради, як можна інтегрувати розвиток громадянських компетентностей в процес викладання хімії.

Окремий блок семінару було присвячено  150-річчю створення періодичної системи хімічних елементів Д.І. Мендєлєєва.  Під час панельної дискусії учні гімназії разом з вчителями в святковій атмосфері віддали шану великому вченому.

На етапі рефлексії педагоги не тільки обговорили отримані інтеграційні навички, але й поділились власним досвідом впровадження інноваційних технологій в процес навчання, що сприятиме подальшому професійному зростанню вчителя.

Переглядів: 212 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar