Головна » 2019 » Листопад » 29 » ВИСОКА ОЦІНКА ОСВІТЯНАМ КАМ’ЯНСЬКОГО ЗА ПРОВЕДЕННЯ ОБЛАСНОГО СЕМІНАРУ
11:29
ВИСОКА ОЦІНКА ОСВІТЯНАМ КАМ’ЯНСЬКОГО ЗА ПРОВЕДЕННЯ ОБЛАСНОГО СЕМІНАРУ

Методичний кабінет при департаменті з гуманітарних питань Кам’янської міської ради 27.11.2019 р. презентував досвід роботи дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста з теми «Розвиток обдарованої дитини в сучасному освітньому просторі» під час обласного семінару на базі комунального закладу вищої освіти «Дніпровська академія неперервної освіти» ДОР.  27 листопада 2019 року на семінар завітали близько 90 педагогічних працівників з усієї області. Делегація Кам’янського, очолювана Луніченко Н.В., методистом МК при ДзГП, складалась з креативної творчої групи, до якої ввійшли представники дошкільної, позашкільної освіти та закладів загальної середньої освіти. Всіх присутніх привітали з початком роботи семінару-практикуму Сиченко В.В., ректор ДАНО ДОР,  Романенко М.І., радник ректора. Вони зазначили , що проблема обдарованості в наш час стає все більш актуальною. Це насамперед пов'язано з потребою суспільства в неординарних творчих особистостях. Раннє виявлення, навчання і виховання обдарованих і талановитих дітей є одним із головних завдань удосконалення системи освіти. А продовжили захід Кам’янські освітяни.  Присутнім була запропонована насичена програма.

Теоретико-презентаційний блок

  1. Інформаційно-аналітична презентація.

«Про концептуальні засади створення системи роботи міського методичного кабінету при ДзГП Кам’янської міської ради, закладів загальної середньої  освіти з творчо обдарованою учнівською молоддю та вихованцями   закладів дошкільної та позашкільної освіти».                                 

Луніченко Н.В., методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань

  1. Освітянські арабески. «Вихованці закладів дошкільної освіти та молодші школярі  - талановиті учасники розбудови Нової української школи, майбутнього держави» .

Швайгерт Н.І., завідуюча дошкільного навчального закладу №3 "Планета дитинства",

Фортунатова М.О., практичний психолог навчально-виховного  комплексу  "Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа 1 ступеня №25 "Волошка"

  1.  Професійні діалоги.  «Дні науки в школі  як запорука охоплення максимальної кількості школярів пошуковою, дослідницькою та прикладною діяльністю».

Жучек Я.П., заступник директора  з науково-методичної роботи  Технічного ліцею імені А.Лигуна,

Рева Н.В., директор  НВК-гімназії №11

  1. Медіастудія.  «Медіаосвіта, створення медійного простору в закладі освіти  для розвитку творчого потенціалу дітей різних вікових категорій  «Вплив медіасередовища на творчу самореалізацію обдарованих ліцеїстів, гімназистів».

Бондаренко О.О., заступник директора з інформаційних  технологій освітнього процесу НВО-ліцею НІТ,

Гурська В.М.,  заступник директора  з навчально-виховної  роботи  гімназії №39 

Практичний блок

  1. Захоплюючий ракурс. «Інновації в освіті, інновації в житті».

Лайфхаки для вчителів: науково-методичний супровід щодо роботи з     

творчо обдарованими учнями. Активні форми, алгоритми, технологічні картки для спостереження та вивчення поставленої проблеми.

Андрушко І.А., заступник директора  з науково-методичної  роботи  НВК-академічного ліцею №15

  1. Позашкільний дивертисмент.  «Участь молоді в гуртковій роботі шкіл, позашкільних навчальних закладів  освіти:  досягнення, успіхи, плани».                                  

Заіка Н.І., методист методичного кабінету,                                          

Куриненко С.В., вчитель трудового навчання ліцею №13,

Розумна В.М.,  заступник директора  позашкільного навчального  закладу «Будинок творчості дітей та юнацтва»

  • Від шкільних досліджень до президентських премій. Підведення підсумків: дайджест-випуск теленовин з семінару – продукт учнів-журналістів гімназії №39.

Куратор семінару Майданенко С.В., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри публічного управління та права факультету менеджменту та освітніх інновацій ДАНО, надала детальний аналіз заходу, відмітила високий рівень професіоналізму тих педагогічних працівників, які представляли місто Кам’янське. Також із словами вдячності звернулись до кам’янчан колеги з інших регіонів області,  виставили високу оцінку побаченому, почутому та створеному під час майстер-класів. Оцінки виставлялись присутніми і в он-лайн режимі в смартфонах, на спеціальній платформі одразу було видно реакцію присутніх на кожен етап семінару.      

Переглядів: 185 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar